Bašić: “Ravnopravni smo sa svima”

Bašić: “Ravnopravni smo sa svima”

Izbornik hrvatskih kadeta Dario Bašić uvjeren je kako će se Hrvatska dobro predstaviti na Europskom prvenstvu u Bugarskoj...

Foto www.hns-cff.hr/Josip Tomaško

Jedna od najtalentiranijih mladih generacija koju je Hrvatska ikad imala, U17 vrsta na čelu s Bornom Sosom, Davorom Lovrenom, Nikolom Morom, Bornom Mikulićem, saznali su protivnike na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu početkom svibnja u Bugarskoj.

Skupina u kojoj će nastupiti hrvatski kadeti nije nimalo lagana – kockastima će se sučeliti domaćin, Španjolska i Austrija – no talent i znanje naših kadeta uopće nisu upitni, a u prolaz i dobru prezentacija na smotri Staroga kontinenta čvrsto vjeruje i šef mladih snaga Dario Bašić.

“Prvenstvo otvaramo s domaćinom, što je uvijek nezgodno, a budući da nisu sudjelovali u kvalifikacijama nećemo moći napraviti kvalitetnu analizu njihovih igara. Austrija već dugo godina pokazuje kako ima kvalitetan sustav koji već i u ovom godištu dobro funkcionira, dok o Španjolcima ne treba trošiti riječi – svjetski su vrh. U završnici nema laganih protivnika, no vjerujem kako se ova ekipa može ravnopravno nositi sa svakime. Nadamo se prolasku skupine i nastojat ćemo se prikazati u što boljem svjetlu”, zbori Bašić.

Za službenu stranicu Saveza komentar je dao i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak. “Ovo je godište jako nezahvalno za prognozu – teško je procijeniti s kakvim tko generacijama raspolaže jer je uzorak utakmica jako mali. Želja i cilj nam je plasman na Svjetsko prvenstvo, a sve će ostalo biti samo bonus. Sigurno je kako imamo ozbiljnu momčad i nikome nećemo biti lak suparnik. Znamo da nas na otvaranju s Bugarskom čeka dupkom pun stadion, domaćini se za ovu utakmicu pripremaju gotovo dvije godine – to je njihova šansa – stoga se moramo dobro pripremiti. Imamo ozbiljnu reprezentaciju i siguran sam kako ćemo se pošteno ‘potući’ sa svakime”, zaključio je Jozak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.