HRVATSKA - PORTUGAL 2:4 (1:2)

Bašić: “Samo protiv teškog protivnika možete napredovati!”

Bašić: “Samo protiv teškog protivnika možete napredovati!”

Hrvatska U-17 u trećem se, posljednjem susretu Elitnog kola sastala s Portugalcima

Foto: HNS/ arhiva

Prokomentirao je susret hrvatski strateg nogometne reprezentacije do 17 godina Dario Bašić te dodao: ” Ova je utakmica jako dobar pokazatelj u kojem smjeru moramo ići, znamo što treba ispraviti. Dečki su pokazali da mogu, oni sada moraju još više raditi i igrati još više ovakvih utakmica – možda i protiv starijih sastava – da bi razvijali svoj potencijal i napredovali u tehničko-taktičkom smislu.”

“Portugal je jako kvalitetan, među najboljima u Europi, a svoj ritam može držati 80 minuta. Mi smo im većim dijelom utakmice parirali, no na kraju su nam opet presudile neke pojedinačne pogreške, što je posljedica i toga što cijela momčad nije mogla držati visoku razinu, a pali smo i fizički”, sažeo je izbornik.

Prvi hrvatski pogodak u Puli postigao je Špikić, a drugi Duje Javorčić preciznim udarcem s bijele točke.

“Portugal je jedna od najboljih momčadi Europe u ovom uzrastu. Na početku utakmice oni su zavladali terenom, no ubrzo smo vidjeli da se možemo nositi s njima te smo skupili glave, pokazali karakter, i vratili se s 0:2 na 2:2”, istaknuo je Javorčić.

U-17: HRVATSKA – PORTUGAL 2:4 (1:2)
Strijelci: 0:1 – Almeida (27′), 0:2 – Dju (31′), 1:2 – Špikić (35′), 2:2 – Javorčić (47′ – 11m), 2:3 – Joao Filipe (54′ – 11m), 2:4 – Dju (69′)

UEFA Elitno kolo, Skupina 5:
1. Portugal 9
2. Švedska 6
3. Wales 3
4. Hrvatska 0

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.