Beckenbauer: “Pogriješio sam!”

Beckenbauer: “Pogriješio sam!”

Franz Beckenbauer priznaje da je pogriješio, ali ističe kako Njemačka nije kupila svjetsko prvenstvo...

Franz Beckenbauer/Foto: Gettyimages

Legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer priznao je pogrešku koju je Njemački nogometni savez počinio plativši 6.7 milijuna eura krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji za “troškove SP-a 2006. godine”, no ističe i kako Nijemci nikako time nisu plaćali – samo dobivanje svjetske smotre.

“Kao predsjednik organizacijskoga odbora snosim odgovornost za pogrešku”, posuo se pepelom Franz. “Kako bismo dobili subvenciju za organizaciju SP-a prošao je prijedlog Fifina financijskog odbora koji je, kada danas na to gledam, trebao biti odbijen.”

DFB je nešto ranije ‘objasnio’ kako je sporna uplata bila namijenjena tek pokrivanju dodatnih troškova organizacije, a pojasnio predsjednik Saveza Wolfgang Niersbach. “Problem je vrlo kompleksan i htio bih ovu prigodu iskoristiti kako bih sve rekao otvoreno i iskreno. Glavna je poruka: sve je bilo pošteno. Osvojili smo pravo organizacije s 11 od 12 glasova i ne znamo tko je glasao za nas. Tvrdnje su zasigurno lažne, ne radi se o novcu za podmićivanje, niti je bilo kupnje glasova.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.