Becker: “Javna je tajna da se Đoković i Federer ne podnose”

Becker: “Javna je tajna da se Đoković i Federer ne podnose”

Trener Novaka Đokovića otkrio je kolika netrpeljivost vlada između prvog igrača svijeta i Rogera Federera.

Novak Đoković i Roger Federer/Foto: Gettyimages

Autobiografija legendarnog bivšeg njemačkog tenisača Borisa Beckera uspjela je podići nešto prašine u ATP krugovima, osobito nakon što se legendarni Nijemac osvrnuo na rivalstvo Novaka Đokovića i Rogera Federera.

“Javna je tajna da se Novak i Roger ne vole previše, mislim da je to prilično jasno. No, kruta pravila obojici diktiraju javne nastupe pa u svijetu tenisa danas svi zadržavaju svoje mišljenje za sebe”, kazao je Becker te dodao još koju o švicarskom ‘izvanzemaljcu’.

“Federer je jedan od najplaćenijih sportaša ikada i zato ga svi vole. Međutim, kad malo bolje razmislite, nije moguće da je baš toliko dobar čovjek. Ostaje ‘visjeti’ pitanje bi li možda zarađivao i više da mu dozvole pokazivati svoju sirovu stranu”, zaključio je.

Prokomentirao je Becker i tezu da je tenis u njegovo vrijeme bio umnogome zanimljiviji negoli je to danas. “Kažu da nema zvijezda s jakim karakterom, ali varaju se. Mnogo je tenisača s jakim osobnostima, premda je isto tako i istina da ih ne pokazuju kao prije jer jednostavno – ne smiju.”

“Danas su na terenima mikrofoni kamere koji snimaju svaki trag nervoze ili izljev frustracije, a tenisači onda zbog toga budu kažnjeni. Krajnji je rezultat taj da je igračima jako teško izbaciti tu frustraciju iz sebe jer te svatko čuje, a kad se vratiš u svlačionicu dočeka te kazna od 10 ili 20 tisuća eura”, zaključio je Becker.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.