Bender najtalentiraniji junior svijeta

Bender najtalentiraniji junior svijeta

Veliko je priznanje zaslužio mladi hrvatski košarkaš Dragan Bender, koji je izabran za MVP-a kampa 'Košarka bez granica'...

Dragan Bender

Dio velikog NBA All-Star spektakla, osim Bojana Bogdanovića i trenera Nevena Spahije, koji su predstavljali ostatak svijeta protiv momčadi novaka SAD-a, bio je i talentirani hrvatski mladi košarkaš Marin Bender.

Hrvatski mladi reprezentativac i član Maccabija iz Tel Aviva izabran je za MVP-a kampa ‘Košarka bez granica’, u kojem je sudjelovalo 39 najtalentiranijih juniora svijeta. Veliko je to priznanje za krilnog centra iz Čapljine, čiji je talent vrlo rano prepoznat i ‘preko Bare’ pa se može očekivati da će u dogledno vrijeme Hrvatska dobiti još jednog vrijednog NBA igrača.

Benderu je, kako je više puta istaknuo, veliki uzor Toni Kukoč, a u njegovu pravilnom razvoju u Tel Avivu svesrdno mu pomaže sportski direktor Maccabija Nikola Vujčić, koji je ujedno zadužen i za “terenski rad” s centrima. Pretpostavlja se kako će vrlo skoro, ako nastavi ovakvim tempom, odjenuti i dres prve momčadi “izraelskoga ponosa”.

Događanjima na spektakularnom All-Star vikendu nazočio je i Cedevitin Lovro Mazalin, a talentirani je hrvatski dvojac utakmice novaka i ostatka svijeta pratio iz prvoga reda, odmah uz parket.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.