Benitez u suzama: “Ovo je emotivan trenutak, vratio sam se kući”

Benitez u suzama: “Ovo je emotivan trenutak, vratio sam se kući”

Real Madrid je službeno predstavio Rafaela Beniteza...

Rafa Benitez/Getty Images

Na konferenciji za medije Real Madrid je službeno predstavio novog trenera, trofejnog Rafaela Beniteza. Florentino Perez je izjavio: “On je čovjek čiji je život nogomet, a Real Madrid je uvijek bio važan dio njegova života. On je sinonim rada i učinkovitosti. Rafaele, vratio si se kući. Došao si ovdje sa 13 godina i najbolji si trener za naš klub.”

Španjolski strateg potpisao je trogodišnji ugovor. Igrao je u mlađim kategorijama Real Madrida, a trenersku karijeru je počeo na klupi B momčadi svog kluba. Bio je i pomoćnik Del Bosquea u prvom sastavu.

Benitezu su tijekom prve izjave na novoj funkciji krenule suze radosnice: “Ovo je za mene jako emotivan dan zbog povratka kući. Čuo sam se s Ancelottijem, momčad ga voli i želim mu sreću. Danas ne bih htio pojedinačno govoriti o igračima. Mnogi tvrde da sam defenzivac, ali Napoli je pod mojim vodstvom srušio klupski rekord u broju postignutih pogodaka u sezoni. Ovdje ću raditi drugačije jer ću imati najbolje igrače. Oko 80 posto treninga će biti rad s loptom.”

Nastavio je: “Razgovarao sam sa Zidaneom o omladinskoj školi. Uzet ću u obzir sve konstruktivne kritike, posebno od igrača i suradnika.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.