Benković: “Želim doživjeti pun Maksimir”

Benković: “Želim doživjeti pun Maksimir”

Filiš Benković je novi član prve momčadi Dinama...

{$alt}
www.facebook.com/dinamo

Mladi Filip Benković potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom. U razgovoru za Sportske novosti je izjavio: “Ja sam odrastao na Ravnicama, a to je pored stadiona Dinama. Od šeste sam godine u ovom klubu. Dok sam bio mali slušao sam huk s maksimirskih tribina i sanjao sam dan kad ću zaigrati za prvu momčad Dinama. Na ovim ću se pripremama približiti tome. Nije lako uskladiti Dinamo i školu, no ipak sam završio treći razred Ekonomske škole s vrlo dobrim uspjehom. Sretan sam što profesori imaju razumijevanja.”

Nastavio je: “Mnogo još stvari želim popraviti u svojoj igri. Moram poraditi na izdržljivosti, kondiciji i nekim potezima u igri, no to će doći s iskustvom. Zahvalan sam treneru na pozivu u seniorsku momčad i vjerujem da ću opravdati povjerenje.”

Njegove inspiracije su Thiago Silva i Josip Šimunić. Prisjetio se utakmice Dinama i Werdera 2007. godine kad je izašao na teren držeći Sammira za ruku: “Naježim se kad se toga sjetim. Maksimir je tada bio pun i želim sad to doživjeti kao igrač.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.