Bernarda Brčić za HR: Vercesi je donio potpuno novi sustav igre

Bernarda Brčić za HR: Vercesi je donio potpuno novi sustav igre

- Dala sam sve od sebe, drago mi je da mi je izbornik ukazao povjerenje, rekla je Brčić

Maja Poljak i Bernarda Brčić

Hrvatske odbojkašice u subotu navečer od 20 sati odmjerit će snage protiv Azerbejdžana u 3. kolu skupine E. Izabranice Angela Vercesija u drugom krugu upisale su pobjedu protiv Japana i poraz protiv Kine. Nakon Azerbejdžana, hrvatske odbojkašice zaključit će drugi krug u nedjelju ogledom protiv Belgije.

– Nakon azijskih ekipa očekuju nas utakmice protiv Azerbejdžana i Belgije koje imaju potpuno drugi stil igre. Imamo priliku osvojiti nove bodove, ali treba reći da se radi o vrhunskim ekipama. Morat ćemo odigrati na najvišoj razini, rekla je Bernarda Brčić, tehničarka hrvatske reprezentacije.

Hrvatske odbojkašice pružaju odlične igre na svjetskoj smotri, najsvijetliji trenuci bile su pobjede protiv Njemačke i Japana.

– Sada kada gledamo unatrag ostao je žal što nismo pobijedile Dominikansku Republiku i što nismo bolje odigrale protiv Italije. Pobijedile smo Japan koja je treća reprezentacija na svijetu, borbena su ekipa koja igra na visokoj razini. Protiv Kine je bilo teško, to je stvarno vrhunska ekipa i favorit za medalju. Igraju dobro na svim pozicijama. Možda smo mogle i bolje, ali kineske odbojkašice igrale su sjajno, ustvrdila je Brčić.

– Atmosfera u reprezentaciji je dobra, od kada je stigao Vercesi donio je potpuno novi sustav igre uz brze lopte i brzu igru. Trebalo je neko vrijeme da se adaptiramo na novi sustav da bi se vidjeli rezultati, rekla je Brčić koja je jednu od najboljih utakmica odigrala protiv Japana.

– Dala sam sve od sebe, drago mi je da mi je izbornik ukazao povjerenje, rekla je Bernarda.

– Primarni cilj je bio plasman u drugi krug. Ali sportski je nadati se i željeti više, vidjele smo da se možemo nositi s većinom reprezentacija, zaključila je Bernarda Brčić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.