Bernarda Brčić za portal HR: Vjerujem da na SP-u možemo i dalje od drugog kruga

Bernarda Brčić za portal HR: Vjerujem da na SP-u možemo i dalje od drugog kruga

- Igrački sam jako zadovoljna sezonom. Igrala sam puno, to mi je bilo najbitnije, rekla je Bernarda koja je odradila prvu sezonu u Italiji

Bernarda Brčić/Foto http://www.legavolleyfemminile.it

Za Bernardu Brčić završila je sezona u Italiji. Mlada tehničarka na kraju prošle sezone napustila je redove odbojkašica Rijeke i krenula put Italije gdje je potpisala za Urbino. Mlada i perspektivna riječka odbojkašica, članica seniorske reprezentacije, iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je imala priliku igrati na jednoj višoj razini. Urbino je sezonu okončao porazom od Piacenze u prvom kolu doigravanja.

– Ispale smo u prvom kolu, no budući da smo igrali s Piacenzom, aktualnim prvakom Italije te osvjačaicama Kupa, to nije bilo  baš iznenađenje. Naš je cilj već bio ispunjen samim time što smo ušle u doigravanje. Dale smo sve od sebe da uđemo u prvih  osam ekipa. Maksimalno smo se spremale za zadnji dio prvenstva i odlično ga odradile, pobijedile tri posljednje utakmice  prvog dijela prvenstva, ekipe koje su kvalitetom slične nama, rekla je Bernarda Brčić o svojoj premijernoj sezoni u  talijanskom prvenstvu.

Za Bernardu je bilo najvažnije da je imala standardno mjesto u ekipi.

– Igrački sam jako zadovoljna sezonom. Igrala sam puno, to mi je bilo najbitnije, trener me gotovo nikad nije vadio na klupu,  te sam zadovoljna kako sam to odradila, pogotovo jer mi je to bila prva sezona u inozemstvu. Igrati Seriu A talijanskog  prvenstva bilo je izuzetno iskustvo, iako nije više najjača europska liga, spada i dalje u sam vrh, rekla je Bernarda.

– Također i zbog drugih stvari sam jako zadovoljna. U Italiji je odbojka jedan od najpraćenijih sportova, na svakoj utakmici bude i po nekoliko  tisuća ljudi, utakmice se prenose na televiziji, svaka ekipa ima velike navijačke skupine. Poseban je gušt igrati pred toliko  ljudi. No ove sezone osim Piacenze, koja dominira prvenstvom,  sve ekipe su pobjeđivale jedne druge i to je prvenstvu dalo  još jednu dodatnu napetost. Gotovo da nisu postojali favoriti, ustvrdila je Bernarda.

– Što se tiče iduće sezone, još uvijek razmišljam. Postoji opcija da ostanem u Urbinu, no isto tako i neke druge opcije, no  nisam još ništa odlučila.

Bernarda je već neko vrijeme članica seniorske reprezentacije koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska će igrati u skupini A protiv Italije, Njemačke, Argentine i Tunisa, te jedne reprezentacije iz federacije Norceca (Kanada, SAD i Srednja Amerika).

– Što se tiče reprezetacije, ždrijeb je po meni dobar. Favorit skupine je naravno Italija, zatim Njemačka, no mislim da se u  našem najboljem sastavu možemo nositi sa svakom od tih reprezentacija. Ako bude zdravlja i ako nas ozljede zaobiđu, te se  pokažemo u pravom svijetlu,  skupinu bismo trebale proći. Isto tako mislim da nam ni to nije vrhunac. Vjerujem zaista u ovu  reprezentaciju i na ovom Svjetskom prvenstvu možemo puno pokazati. I više od samo prolaska u drugi krug natjecanja,  zaključila je Bernarda Brčić.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.