Beroš i Mujan pobjednici PH u daljinskom plivanju

Beroš i Mujan pobjednici PH u daljinskom plivanju

Proteklog vikenda se u Zadru, u organizaciji KDP Donat, održalo Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 5.000 metara, koje je bilo i 2. kolo Cro-Cupa.

Kod žena uvjerljivu pobjedu je odnijela Doris Beroš iz KDP Split, s vremenom­­­­­­ 1:02:24, a naša najbolja seniorka će ujedno predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti predstojećeg vikenda. Druga je u cilj stigla Dina Levačić (KDP Split) s 8 minuta zaostatka, dok je treća bila Petra Rudić, članica KDP Donat.

Kod muškarca smo vidjeli foto-finiš završnicu za prvo mjesto, koje je boljim plivanjem u završnici odnio Grgo Mujan (KDP Split) ispred Filipa Husnjaka iz KDPSR Poreč. Vrijeme pobjednika je bilo 1:00:52 dok je Filip zaostao svega nekoliko stotinki. Treći je kroz cilj prošao najbolji prošlogodišnji daljinski plivač Hrvatske Duje Milan, član KDP Split.

Narednog dana, u nedjelju, svi najbolji daljinski plivači Hrvatske su pohodili otok Silbu gdje se održala 3. Toreta open water natjecanje, koje je bilo i 1. Veteransko prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 5.000 metara, također u organizaciji KDP Donat.

Poredak prvoplasiranih je bio identičan kao i dan ranije, s tim da ovoga puta nije bilo puno neizvjesnosti u samoj završnici. Pobjednici su bili Doris Beroš i Grgo Mujan, članovi KDP Split.

Već sljedećeg vikenda očekuje nas nastavak natjecanja u Cro-Cupu koje će se održati u Vranjicu u sklopu 2. Trofeja Barbarinac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.