Besplatan ulaz na Hanžek

Besplatan ulaz na Hanžek

Gledatelji će ove godine imati besplatan ulaz na Hanžek...

Najbolja hrvatska i svjetska diskašica Sandra Perković i bivši svjetski rekorder na 100 m Jamajčanin Asafa Powell u društvu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i vodećih ljudi 65. Memorijala Borisa Hanžekovića, prošetali su stadionom Mladost, gdje će se 8. rujna održati zagrebački atletski miting.

Jamajčanin je sprinter s najviše utrka ispod deset sekundi na 100 m u povijesti atletike. U Zagrebu je nastupio i prošle godine, no po ružnom vremenu je bio drugi s rezultatom 10.07 sekundi. no ni vrijeme ga nije spriječilo da postigne dobar rezultat. Bit će sigurno jedna od zvijezda mitinga. Izjavio je: “Naravno da se sjećam prošlogodišnjeg nastupa u Zagrebu. Bilo je tumorno vrijeme i nadam se da će ove godine biti bolje. Spreman sam za brzu utrku i moguć je dobar rezultat. Želim pokazati koliko sam zaista brz jer niste vidjeli moj maksimum.” Powell je stigao izravno iz Pekinga, gdje je na Svjetskom prvenstvu osvojio zlato u štafeti 4×400 m.

Na pitanje koja je tajna jamajčanske atletike, Powell je sa smiješkom rekao: “Možda u zraku.” Potom je ozbiljno dodao: “Nema tajne, samo naporan i predan rad.”

Gradonačelnik Bandić je pozvao građane da posjete ‘veliku atletsku priredbu’ još jednom čestitavši Sandri Perković na osvojenoj srebrnoj medalji na SP-u. Izjavio je: “Sandra je ostvarila veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu, premda smo mi poznati po priznavanju samo zlatnih medalja. Zbog toga joj želim još jednom čestitati. Nije lako biti drugi na svijetu.“ Nakon izjave Bandić je Powellu poklonio monografiju o Zagrebu.

Direktor mitinga Janko Goleš naglasio je kako na ‘Hanžek’ dolazi 18 osvajača medalja iz Pekinga, što samo potvrđuje kvalitetu zagrebačkog mitinga. Direktor natjecanja Siniša Ergotić izjavio je kako će ove godine biti besplatan ulaz na stadion, a ulaznice će se od utorka dijeliti pred stadionom.

“Želim nastupom vratiti vjeru navijača u mene i spremna sam za dobar rezultat,” kazala je Perković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.