[VIDEO] The Best Fifa Football Awards: Wiegman, Hayes i Pedros među deset nominiranih za najboljeg trenera ženske momčadi

[VIDEO] The Best Fifa Football Awards: Wiegman, Hayes i Pedros među deset nominiranih za najboljeg trenera ženske momčadi

Poznati su svi nominirani.

Foto: Femalecoachingnetwork.com

U sjedištu krovne svjetske nogometne organizacije Fife danas je pred nama objavljivanje nominiranih kandidata u kategorijama za najboljeg trenera ženskih i muških momčadi, kao i  najboljih svjetskih igračica i igrača u protekloj sezoni.

U obzir su bili uzimani svi uspjesi pojedinaca u periodu između 03. srpnja 2017. godine i 15. srpnja 2018. godine u muškoj te između 07. kolovoza 2017. godine i 24. svibnja 2018. godine u ženskoj kategoriji.

Upravo je izabrana prva kategorija i to ona za najboljeg trenera ženske momčadi, kojeg je odabrao stručni panel u sastavu: Diego Guacci (ARG), Mia Hamm (SAD), Maia Jackman (N.Z.), Patrick Jacquemet (FRA), Nadine Kessler (NJE), Andrea Rodebaugh (MEX), Jacqui Shipanga (NAM), Anna Signeul (ŠVE), Sissi (BRA), Clementine Toure (O.B.), Sun Wen (KIN), Belinida Wilson (AUS).

Među kandidatima za pobjedu definitivno se ističu Engleskinja Emma Hayes, osvajačica duple krune sa Chelseajem, osvajač duple krune s Wolfsburgom Stephan Lerch, zatim Reynold Pedros, koji je s Lyonom osvojio Ligu prvaka i Nizozemka Sarina Wiegman, aktualna braniteljica naslova. Da podsjetimo, od danas pa sve do 10. kolovoza i svi nogometni fanovi moći će dati svoj glas za ovu kategoriju na službenoj stranici Fife, a svečana ceremonija održat će se 24. rujna u Londonu.

The Best Fifa Football Awards, najbolji trener ženske momčadi:

Emma Hayes (Chelsea)

Stephan Lerch (Wolfsburg)

Mark Parsons (Portland Thorns)

Reynald Pedros (Olympique Lyonnais)

Alen Stajčić (Australija)

Asako Takakura (Japan)

Vadao (Brazil)

Jorge Vilda (Španjolska)

Martina Voss-Tecklenburg (Švicarska)

Sarina Wiegman (Nizozemska)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.