Beusan: “Mogla bi se pokrenuti revolucija”

Beusan: “Mogla bi se pokrenuti revolucija”

Mateo Beusan oduševljen je hrabrim potezom argentinskog suca te smatra kako bi upravo to moglo pokrenuti pravu revoluciju...

Foto: commons.wikimedia.org - Christopher Bruno

Mnogo je komentara izazvala vijest o argentinskom sucu koji je poništio svoju odluku nakon gledanja televizijske snimke, a još više najave da će biti ‘drastično kažnjen’ jer je takva praksa valjda još jedino u nogometu – strogo zabranjena.

Čitavu je situaciju za Tportal prokomentirao najveći sudački autoritet u Hrvata Mateo Beusan: “Pravila kažu da – ako niste nastavili utakmicu, sudac ima pravo promijeniti odluku. Je li do promjene došlo nakon što je četvrti sudac vidio snimku, u tome trenutku nije bitno. No, moram kazati kako je to jedna izuzetno hrabra odluka glavnog suca, što se mene tiče – jako dobra za nogomet, ali i suđenje”, kaže Beusan. “Upravo bi to moglo pokrenuti pravu revoluciju u nogometu.”

Mnogi već neko vrijeme zagovaraju ‘oko sokolovo’ na stadionima, no Blatter i Platini još uvijek ne žele u potpunosti otvoriti vrata tehnologiji.

“Sudac će sigurno primiti kritike sportskih novinara, ali i sportaša jer je priznao pogrešku. Ako ga birokracija želi kazniti – neka to i učini. Bilo bi dovoljno da četvrti sudac pored sebe ima monitor ili makar tablet, na kojemu može provjeriti ponovljenu snimku te, baš kao u ovom slučaju, javiti što se dogodilo glavnome sucu. Još jednom ću, stoga, ponoviti – zaista se divim njegovoj hrabrosti”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.