Bevab: “Da sam takav prenoćio izgubio bih stopalo”

Bevab: “Da sam takav prenoćio izgubio bih stopalo”

Dino Bevab otkrio je da je umalo izgubio stopalo nakon starta Nevena Laštre...

Foto: commons.wikimedia.org/

Prije desetak dana je Neven Laštro nevjerojatno brutalnim startom slomio skočni zglob Dine Bevaba, a igrač Zagreba je odmah morao na hitnu operaciju. Bevab je u izjavi za Gol.hr otkrio da je umalo došlo do amputacije: “Laštro se telefonski ispričao, ali mislim da se to treba strože kažnjavati. Da san s takvim stopalom proveo noć morali bi amputirati. Stopalo uopće nije imalo krvi, ali na operaciji su mi vratili zglob na mjesto i stavili gips. Sada sam dobro. Možda neću biti spreman ni za ljetne pripreme.”

Razočaran je jer je igrač Osijeka dobio samo žuti karton: “Laštro je rekao da to nije namjerno učinio. Svjestan sam toga i drago mi je što se javio, ali to meni jako malo znači jer me čeka dug oporavak. Pazite, Laštro je dobio samo žuti karton, a ja pola godine neću igrati nogomet. Mislim da bi takvi igrači trebali biti suspendirani dok se igrač kojeg su ozlijedili ne oporavi. Vidio sam ozljedu igrača Chieva na utakmici protiv Rome. Takve vijesti su nekako krenule s Eduardom i sad ih je sve više. Ja sam treći puta u karijeri teško ozlijeđen, a imam 22 godine. Dobro mi je i siguran sam da ću se oporaviti, ali moram se zapitati zašto se to uvijek događa meni.”

Trener i predsjednik Zagreba Dražen Medić bio je šokiran u izjavi za Večernji list: “Kad sam ja bio mlad deset ljudi bi vam pomoglo ako padnete na cesti. Danas svi okrenu glavu i koriste vaš posrtaj za liječenje privatnih frustracija. Kako je moguće da nitko ne primijeti start s dvije noge i otvorenim đonovima? Ja sam bio šokiran, pa ubio je Bevaba. Na poluvremenu su me iz bolnice zvali na mobitel i odmah sam morao pristati na operaciju jer je postojala mogućnost da igrač izgubi nogu. Na snimci se sve jasno vidi, a ne reagiraju ni suci, ni protivnici, ni disciplinski sudac. Zar je to moguće? U inozemstvu se suce kazni za takve greške, a mi pazimo da im se ne zamjerimo. Zašto se ne pazi na zdravlje mladih sportaša?”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.