Bičanić: “Svi se nadamo još jednom zlatu”

Bičanić: “Svi se nadamo još jednom zlatu”

Hrvatski rukometaš Damir Bičanić nada se da će Hrvatska, na čelu s novim izbornikom Željkom Babićem, u budućnosti osvojiti barem još jedno zlato na velikom natjecanju...

Damir Bičanić/Getty Images

Damir Bičanić bio je, već standardno, među najboljim pojedincima prvenstvenog ogleda njegova Chamberyja i Istresa (34:26). Gosti su iskusno otvorili utakmicu, odmah stekli solidnu prednost te mirno priveli okršaj kraju.

“Odlično mi je ovdje; prije ni u jednom klubu nisam bio duže od dvije godine, a u Chamberyju sam sada već petu sezonu, s time da sam ugovor produžio na još dvije godine. To već samo po sebi dovoljno govori o tome koliko sam zadovoljan kako klubom, tako i općenito – Fracuskom, gradom, navijačima…”, rekao je Bičanić za Sportnet.

U polufinalu francuskog Kupa našeg je reprezentativca i njegovo ‘društvo’ iz daljnjeg natjecanja ispratio moćni PSG, no ambicije su i dalje jasne – plasman u sam prvenstveni vrh.

“Naše su ambicije od samog početka javne – izboriti europska natjecanja, dakle treće ili četvrto mjesto; nadam se da ćemo na koncu to i uspjeti. Osobno sam zadovoljan svojim igrama, držim konstantu, a od kada je na klupu došao Ivica Obrvan počeo sam igrati i obranu, što me ove sezone osobito veseli”, kaže.

Neizostavna je tema bila reprezentacija, odnosno njezin novi izbornik Željko Babić. “Očekivanja su u nacionalnoj selekciji uvijek velika. Na zadnjem prvenstvu nismo, nažalost, dobro igrali, premda se ni šesto mjesto ne može nazvati lošim rezultatom. No, svi imamo mnogo veće ambicije, u najmanju ruku osvajanje medalje, što nismo uspjeli na zadnja dva turnira. Nadam se da ćemo se u budućnosti uspjeti vratiti na stazu onih slavnih rukometnih dana te se ponovno situirati u sam vrh.”

Sigurno je kako tako nešto neće biti nimalo lako ostvariti – konkurencija se zaoštrila, a u krug potencijalnih odličnika ‘ugurale’ su se još neke reprezentacije.

“Moramo priznati da je konkurencija mnogo jača negoli prije četiri-pet godina. Francuzi su standardni, Španjolci su se dosta digli, vraćaju se primjerice Island, Švedska, Slovenija i Poljska, koja me posbeno oduševila u Kataru. Vidjet ćemo kakve će ideje iznijeti novi izbornik, a nadam se i da će svi koji budu pozvani napredovati i odvesti nas do vrrha. U konačnici, vjerujem kako se, poslije toliko godina, svi nadamo da bismo mogli uzeti još jedno zlato. Hoće li izbornik pozvati neke stare ili neke nove igrače ovisi isključivo o njemu, o tome zaista ne mogu razmišljati”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.