Biciklistička Liga prvaka u Hrvatskoj

Biciklistička Liga prvaka u Hrvatskoj

www.facebook.com/TourOfCroatia2015

www.facebook.com/TourOfCroatia2015

Ove godine na biciklističku utrku Kroz Hrvatsku, koja je najavljena za  19. travnja, dolazi pet najboljih svjetskih momčadi, a utrka će se prenositi u čak 90 zemalja širom svijeta.

Početak utrke i grad iz kojeg će se startati jest Osijek iz kojeg se preko Koprivnice i Ludbrega vozi do Varaždina.
Nakon tih 230 kilometara cjelokupna organizacija seli se na Plitvička jezera, odakle drugo jutro biciklisti kreću prema Splitu. To je ujedno i najduža etapa ovogodišnje utrke s 240 kilometara.
Sljedeći dan je na redu etapa Makarska – Šibenik, a u petak, 22. travnja, na redu je kraljevska etapa utrke Crikvenica – Vojak na Učki.

Novost na ovogodišnjoj utrci je ekipni kronometar koji će biti vožen na dužini od 40 kilometara između Poreča i Umaga s prolaskom kroz Novigrad.
Zadnja etapa kreće iz LifeClass Termi Sv. Martin na Muri, kroz Čakovec, Prelog, Svetog Ivana Zeline  do Zagreba.

Ove godine utrka je produžena za jedan dan i bit će ukupne dužine 1000 kilometara. Uključeno je deset županija i 12 gradova domaćina, a etape prolaze kroz više od sto mjesta.

U utrci će sudjelovati i zvijezde među kojima su Britanac Mark Cavendish koji ima 26 etapnih pobjeda na Tour de Franceu, aktualni svjetski prvak Peter Sagam iz Slovačke, Poljak Rafal Majka koji je prošle godine bio treći na utrci kroz Španjolsku, zatim Španjolac Alberto Contador koji je prošle godine bio pobjednik na Giro d’Italije te olimpijski pobjednik i pobjednik Tour de Francea 2012. Britanac Bradley Wiggins.

Po uzoru na sličnu praksu velikih svjetskih biciklističkih utrka, organizatori utrke svečano će predstavljati svaku etapu, a utrku će izravno prenositi HRT i Eurosport.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.