Biciklistički vikend iza nas

Biciklistički vikend iza nas

Ovoga vikenda bila je rapsodija biciklističkih utrka!

Foto: BK "Opušteno" Facebook

Ovog vikenda je održano više jakih cestovnih biciklističkih utrka diljem svijeta. Čini se da se biciklistička sezona sve više pojačava trkama što smo bliže ljetu pa nije ni čudo kada su sve trke dio proljetnih klasika.

Fotografija Team Vorarlberg Santic.

Foto: Team Vorarlberg Santic Facebook

Prva trka koju smo pratili bila je u Francuskoj Cholet – Pays de la Loire 1.1 UCI kategorije. Pobjedu je na ravničarskoj utrci odnio domaći predstavnik Thomas Boudat, koji vozi za kontinetalni tim Direct Energie, drugi je bio Hugo Hofstetter, njegov sunarodnjak koji vozi za još jednu domaću ekipu Cofidis, a trećeplasirani bio belgijanac Jans Roy iz ekipe Cibel. Trka je bila duga 205 km, a vrijeme pobjednika iznosilo je 4:44:41, što daje prosječnu brzinu od 42 km/h.

Također, u nedjelju je završena utrka kroz Kataloniju, zadnju etapu po Barceloni pobijedio je Britanac Simon Yates, drugi je bio Španjolac Marc Soler, dok je na trećem mjestu završio Pierre Latour iz Francuske.  Inače, Latour je zauzeo i treće mjesto u ukupnom plasmanu cijelog Toura, drugi je bio Nairo Quintana, dok je prvi nakon sedam etapa bio Alejandro Valverde.

U ukupnom poretku Volte a Catalonya naš Robert Kišerlovski završio je kao 57.

Fotografija Santic Australia.

Za kraj najjača trka ovoga vikenda, Gent-Wevelgem in Flanders Fields, gdje je pobjedu na 250 kilometara dugoj stazio odnio aktualni svjetski prvak Slovak Petar Sagan, drugi u suzama završio je Elia Viviani, dok je treći bio Arnaud Demare.

Image result for Elia Viviani crying

Viviani u suzama

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.