Bilbao Basket u štrajku! Fran Pilepić za HR: Dosta nam je praznih obećanja

Bilbao Basket u štrajku! Fran Pilepić za HR: Dosta nam je praznih obećanja

- Klub prema igračima ima dugovanja čak od prošle sezone, objašnjava hrvatski reprezentativac

Fran Pilepić

Hrvatska kolonija u redovima španjolskog prvoligaša Bilbao Basketa proživljava turbulentna vremena. Igrači baskijskog kluba objavili su da od ponedjeljka stupaju u štrajk zbog višemjesečnih neisplata plaća.

U španjolskom prvoligašu “kruh trenutačno zarađuju” reprezentativci Damir Markota i Fran Pilepić, te Zoran Vrkić, igrač s šireg reprezentativnog popisa. Iz Bilbaoa se javio Riječanin Fran Pilepić:

– Pritisnuti iznimno teškom financijskom situacijom kluba, neisplatama višemjesečnih plaća, dugovanjima čak i od prošle sezone, zavaravanjima i slušanjima praznim obećanja vec duže vrijeme, odlučili smo da je došlo krajnje vrijeme da mi igrači sa svoje strane poduzmemo nešto. Odlučili smo nakon nedjeljne utakmice sa Madridom od sljedećeg tjedna krenuti u štrajk i klubu dati zadnju šansu tijekom sljedećeg tjedna da nešto konkretno poduzme i da uplati novce na račune jer u protivnome svi smo spremni ići svojim putem, objašnjava trenutačnu klupsku situaciju Pilepić.

Klupska kriza nije mogla doći u gore vrijeme. U nedjeljnom dvoboju 24. kola španjolske Endesa lige u Bilbao stiže goropadni Real Madrid. Kraljevi su vodeća družina španjolskog prvenstva sa nestvarnim skorom 23-0!

– Bili smo spremni ovo napraviti još i prije mjesec dana ali onda smo odlučili dati novim ljudima priliku. Preuzeli su na sebe dovođenje novog većeg sponzora, pa smo htijeli pričekati. Činilo se da sve ide po planu, čak su bile organizirane i večere i ručkovi u smislu slavljenje novog sponzora i konačnog izlaska iz krize da bi prije par dana čitali sa portala da isti sponzor demantira ulazak u klub i zaustavljanje pregovora. Jednostavno smo šokirani, zasićeni smo i stjerani u kut tako da smo odlučili stvari uzeti u svoje ruke. I dalje se nadamo rješavanju situacije ali smo spremni na najgore, zaključuje hrvatski reprezentativac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.