Bili su na korak od Dinama i Hajduka, ali odabrali su rukomet

Bili su na korak od Dinama i Hajduka, ali odabrali su rukomet

Luka Cindrić za sebe kaže da je u napadu bio opasan poput legendarnog Ronaldinha.

HRS

Luka Cindrić igra u Vardaru iz Makedonije, Jerko Matulić golove postiže u Francuskoj, on nastupa za Nantes. Večeras igraju u polufinalu Svjetskog prvenstva, ali da su odabrali drugačiji put, možda smo ih mogli gledati u dresu Hrvatske nogometne reprezentacije. Da, dobro ste pročitali, iako su obojica sjajni nogometaši isto tako su dobri i nogometaši.

Počnimo s Lukom Cindrićem. Za sebe kaže da je u napadu bio opasan poput legendarnog Ronaldinha.

Luka Cindrić počeo je trenirati nogomet s osam godina. U jednoj utakmici koju je igrao za svoj Ogulin, tada četrnaestogodišnji Luka zabio je četiri pogotka u pobjedi njegovog Ogulina nad Dinamom 6:2. Dinamovi treneri odmah su ga zapazili i poslali su mu ponudu da zaigra za Dinamo. Nudili su stipendijski ugovor i osiguran smještaj, ali Luka je u dogovoru s obitelji odbio ponudu Dinama i posvetio se rukometu. A danas je sjajan rukometaš i budućnost hrvatskog rukometa.

Jerko Matulić  također je počeo rano s nogometom, a umjesto Hajduka odabrao je rukomet.

Jerko je također igrao u napadu kao i Cindrić. Otišao je sasvim slučajno na trening rukometa sa svojim prijateljem, svidjelo mu se pa je i ostao. U to vrijeme stigla mu je i ponuda za probu u Hajduk. Ali Jerko je to odbio i odlučio nastaviti trenirati rukomet.

‘Kad sam rekao da neću u Hajduk, doma je nastao cirkus, svi su se hvatali za glavu. A obožavao sam Hajduk. Na pripremama nam treneri daju da igramo nogomet. Bude to dobro.’ rekao je  Jerko Matulić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.