Bilić: “Hrvatski igrači trenutačno su mi nedostupni”

Bilić: “Hrvatski igrači trenutačno su mi nedostupni”

Slaven Bilić za BHT govorio je o Bešiktašu, novom ugovoru i hrvatskim igračima...

Slaven Bilić/Foto: Gettyimages

Slaven Bilić u Bešiktašu gotovo da uživa ‘status božanstva’. Premda posljednjih nekoliko utakmica njegova momčad ne igra na prijašnjoj razini, negdašnji je hrvatski izbornik i dalje jedan od najpopularnijih sportskih djelatnika u Turskoj, ali salve hvalospjeva, unatoč svemu tome, ne mogu ga podići sa ‘čvrste zemljice’.

“Treba ostati u zoni – niti da te prebaci, niti da padneš, što je danas jako teško jer sve sve stubokom mijenja iz dana u dan. S jedne je strane lijepo čuti komplimente, ali sve je to mišljenje ljudi, odnosno javnosti koje i tebi samom pokazuju da je ono što radiš s ekipom dobro. Drago mi je da je netko to prepoznao”, počeo je Bilić u razgovoru za BHT.

Hrvatskom stručnjaku priprema se novi ugovor, koji će isteći 2019, no takve ga ‘priče’ pretjerano ne zamaraju. “Lijepo je kad takve stvari dolaze od predsjednika, no prvenstveno mi je drago što sam se ‘ufurao’ u priču da je moj ugovor – sljedeća utakmica. Na to sam potpuno koncentriran. Manje mi je bitno stoji li na papiru 2015. ili 2019. – možda griješim, ali stvari sam si tako postavio u glavi i jako sam zadovoljan što razmišljam na taj način.”

U Turskoj je još uvijek vrlo malo Hrvata. Bilić objašnjava zašto je tomu tako:

“Hrvatski i bosanski igrači simpatiziraju Bešiktaš, no do onih koje bih htio, zajedno sa stožerom, nemoguće je doći. Ta tko ne bi želio u svlačionici imati Modrića, Rakitića, Mandžukića? Tko ne bi htio Džeku, Pjanića, Spahića? Oni su nam aspolutno nedostupni, dok neki drugi imaju ugovore. Nismo u idealnoj financijskoj situaciji, a ni turska liga spomenutima nije pretjerano zanimljiva. Ne postoji igrač na svijetu, osim Messija i Ronalda, koji na neki način nije povezan s Galatasarayem ili Bešiktašem kad je u pitanju prijelazni rok. Jedno se vrijeme pisalo da će Džeko obući dres Fenera, ali rekao sam tada da neće doći. Ako nije u Manchester Cityju, naći će on već nešto – Juventus, ili što drugo”, realan je Bilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.