Bilić: “Ne osjećamo se sigurno u turskom nogometu”

Bilić: “Ne osjećamo se sigurno u turskom nogometu”

Slaven Bilić osvrnuo se na nedavni napad na Fenerbahče, istaknuvši kako se nitko "ne osjeća sigurnim"...

Slaven Bilić/Getty Images

Hrvatski trener Slaven Bilić poslije razočaravajućeg remija svog Bešiktaša s Istanbul Bašakšehirom dotaknuo se napada na igrače Fenerbahčea, u kojemu je – srećom – lakše stradao tek vozač klupskog autobusa.

“Takve su vijesti šokantne ne samo za Tursku, već i cijelu Europu”, istaknuo je Bilić. “Zovu me novinari sa svih strana, ali ne oni sportski – već oni koji se bave politikom. U svima nama je velika tuga, ali osjećamo i ogromnu nelagodu jer su se počele događati jezive stvari.”

Zbog čitave je situacije, na najmanje tjedan dana, Turski nogometni savez suspendirao sva nogometna natjecanja, premda Fenerbahče inzistira na tome da se prvenstvo stopira sve dok krivci ne budu uhvaćeni i strpani iza rešetaka.

“Snažno osuđujem taj napad i iznimno mi je žao vozača koji je stradao, kao i njegove obitelji. Svi, od igrača do stručnog stožera imaju našu punu podršku te im poručujem da ostanu hrabri. Nadam se da će što prije doći vrijeme kad ćemo se svi zajedno ponovno početi osjećati sigurno u turskom nogometu”, zaključio je Bilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.