Bilić: “Ne treba biti mjesta euforiji, ali ni kritici”

Bilić: “Ne treba biti mjesta euforiji, ali ni kritici”

Slaven Bilić osvrnuo se na posljednji kvalifikacijski trijumf Hrvatske protiv Norveške...

Slaven Bilić/Foto: Gettyimages

Negdašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić, trenutačni šef struke Bešiktaša, prokomentirao je posljednji kvalifikacijski ispit kockastih protiv Norveške, u kojemu su izabranici Nike Kovača slavili s naoko lakom ‘petardom’ te se promovirali u predvodnika kandidature za plasman u Francusku.

“Zaista ne pamtim kad je Norveška od nekoga izgubila takvim rezultatom – kad im je netko ‘uvalio’ pet komada”, rekao je Bilić za RTL. “Kritika može biti, ali nakon toga se mora reći i što pozitivno. Ne bi trebalo biti mjesta euforiji, ali niti kritici nakon pobjede od 5:1. Ti mladići postaju ljudi, i to se lijepo vidi na terenu.”

Dodatno je Bilić elaborirao: “Najbolji je primjer tomu što govorim Luka Modrić. On nije isti Luka iz mlade reprezentacije, kad je imao 19 godina – to je čovjek s dvoje djece, trideset na leđima i igrač kojega se itekako nešto pita u jednom od najvećih klubova na svijetu. Drugi, koji je na takvom putu, jest Rakitić. U reprezentaciju je stigao kao strašan talent, a samo sam još od Modrića vidio da je već s 18 godina odluči da će doći ‘tamo’…i došao je.”

Davor Šuker sljedeće će četiri godine sjediti u Izvršnom odboru Uefe, a Bilić smatra kako je taj uspjeh generalno dobar za Hrvatsku. “To je ogromna stvar, njega je to mjesto čekalo. De facto je sad u tom tijelu kako bi na sastanku nekoga pitao da kaže štogod za Hrvatsku”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.