Bilić: “Nisam rock zvijezda, nego nogometni trener”

Bilić: “Nisam rock zvijezda, nego nogometni trener”

Slaven Bilić želi pričati samo o nogometu, a ne glazbenoj karijeri...

Slaven Bilić/Foto: Gettyimages

Slaven Bilić trenutačno je jedna od najtraženijih osoba na Otoku. Novi strateg West Hama polako slaže igračku križaljku za sljedeću sezonu i priprema se za vjerojatno najteži izazov u karijeri, a engleski mediji ‘bombardiraju’ ga raznim pitanjima o profesionalnom, ali i privatnom životu.

“Olimpijske igre održale su se odmah poslije Eura 2012, a tih sam dana baš preuzeo moskovski Lokomotiv. Sjećam se kako sam pratio Igre i nisam mogao ni sanjati da ću tri godine kasnije stajati na Olimpijskom stadionu i s vama razgovarati kao trener West Hama”, počeo je Bilić.

“U Engleskoj nema malih klubova – imate velike i još veće klubove, a West Ham ima još nešto posebno. Ne kažem to zato što sam bivši igrač, a sada i trener, nego jer se radi o kultnom klubu. Vi možda toga niste svjesni, ali u Europi West Ham tako doživljavaju. Presretan sam što sam ovdje”, istaknuo je za Daily Mail.

Bilićev prethodnik na klupi čekićara Sam Allardyce upozorio je hrvatskog trenera kakav ga posao čeka na Upton Parku. “Svi jedva čekaju da se preselimo na novi stadion, a samim time očekuju i neke rezultate. Ta ne seli se na Olimpijski stadion kako bi igrali u Championshipu. Slaven je popularan i ako na početku ostvari pozitivne rezultate, sve će biti u redu. No, čim kola krenu nizbrdo vidjet će kako se raspoloženje brzo mijenja”, kazao je Allardyce.

Ciljevi su jasni, a prvu će službenu premierligašku utakmicu bivši hrvatski izbornik odraditi baš protiv gradskog rivala – Arsenala. “Naš cilj, barem za sada, nije Liga prvaka. No, ovaj klub definitivno ima potencijal za takve dosege i ako si letvicu ne postaviš visoko, nikad te ciljeve nećeš dosegnuti. Novinari me opisuju kao rock zvijezdu, ali ja to nisam. Došao sam ovdje kao trener i želim dokazati da sam dobar u tome. Ne želim pričati o glazbi, ja sam trener”, dodao je Bilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.