Bilić: “Sanjam o borbi za Ligu prvaka”

Bilić: “Sanjam o borbi za Ligu prvaka”

Slaven Bilić/Getty Images

Slaven Bilić je nedugo nakon imenovanja dao intervju za službenu stranicu West Hama. Izjavio je: “West Ham je zaista poseban klub. Uvijek sam isticao sam ovdje proveo neke od najljepših trenutaka u karijeri. Ovo je za mene nešto posebno, više od posla. Navijači su izvanredni, posebno pamtim buku desetak sekundi prije nego počne utakmica.”

Ima velike ambicije: “Mislim da klub s pravom ima velike ciljeve. U prvoj sezoni želimo biti u gornjem dijelu ljestvice, a onda dalje napredovati. Nakon nekoliko godina sustavnog rada možemo biti briljantni. Moj san je borba za Europu, možda i za Ligu prvaka. Također moramo vjerovati da možemo osvojiti neki trofej.”

Nedugo nakon imenovanja posjetio je trening reprezentacije na Poljudu. Za hrvatske medije je izjavio: “Ugovor je potpisan. Nije to san, to je ambicija. Iznimno sam ponosan jer sam menadžer West Hama. Imam veliku odgovornost, ali naravno da sam sretan zbog takve prilike. Jedva čekam početak natjecanja s najboljim klubovima Engleske. Dat ću svoj maksimum i vjerujem u uspjeh.”

Još ne zna hoće li opet moći imati pomoćnike iz Hrvatske: “Treneri u Engleskoj također trebaju radnu dozvolu. Članovi smo Europske unije, no još nas vode kao tranzicijsku zemlju. Vjerujem da će sve biti riješeno.”

Nastavio je o hrvatskoj reprezentaciji: “Nisam ih dugo vidio i uvijek sam sretan kad se sretnemo. Komentirao sam utakmicu u Milanu na engleskoj televiziji i svi su bili oduševljeni našom dominacijom. Nadam se nastavku pozitivnog niza. Jednom sam igrao za Hajduk pred praznim tribinama, bilo je to protiv Sarajeva. Turci zbog kazni zatvore jednu tribinu ili puste samo žene i djecu. No, to nije isto. Ovo nije odlučujuća utakmica jer sam siguran da ćemo i mi i Italija izboriti Europsko prvenstvo. Također vjerujem da bi i Talijani radije da se igra s navijačima.”

Nastavio je: “Mi smo dovoljno kvalitetni za pobjedu. Italija će sigurno biti kvalitetnija nego u prvoj utakmici. Igrači Juventusa su umorni, ali velika je prednost što su u natjecateljskom ritmu. Mi nemamo Modrića, Ćorluku i Lovrena. O Lukinoj važnosti ne treba trošiti riječi, a Ćorluka je vođa. Sretan sam zbog Rakitića. Ima savršenu tehniku, ali jako puno je radio. Jedan je od najvećih profesionalaca u reprezentaciji. Iznimno je predan radu i sve mu se vratilo.”

Osvrnuo se na novog trenera Hajduka: “Poznajem Burića iako je malo stariji od mene. Sjećam se kakav je borac bio dok je igrao u Splitu. Otišao je u Freiburg, a onda se počeo baviti trenerskim poslom. Njegov dolazak može biti dobar za Hajduk, no problem kluba je financijska situacija društva, a ne trener. Neće biti napretka dok se to ne sredi.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.