Bilić u West Hamu: “Igrat ćemo totalni nogomet”

Bilić u West Hamu: “Igrat ćemo totalni nogomet”

Slaven Bilić ima ozbiljne planove na klupi West Hama...

Slaven Bilić/Foto: Gettyimages

Hrvatski trener Slaven Bilić govorio je u razgovoru za službenu stranicu West Hama o planovima, stremljenjima i nadanjima u svojoj prvoj premerligaškoj sezoni na klupi čekićara.

“Želim da moja momčadi igra totalni nogomet!”, poručio je Bilić. “Želim da imamo loptu i posjed – u svakom klubu kojega sam vodio pokušavao sam se nadigravati. U Hajduku je primjerice cilj svake sezone osvojiti ligu; u reprezentaciji je cilj bio pobijediti u svakoj utakmici – bilo da igrate protiv Njemačke, Engleske ili Andore. U Lokomotivu smo morali završiti u Top 5, a u Bešiktašu ponovno osvojiti ligu”, prepričava negdašnji hrvatski izbornik.

Bilić će se, nesumnjivo je, vrlo dobro pripremiti za izazov u West Hamu, a prvi je korak gledanje utakmica na ‘malom ekranu’. “Pogledao sam puno ogleda novog kluba i jako sam uzbuđen zbog kvalitete nogometaša. Imamo dobar sastav i vjerujem kako možemo napraviti dobre stvari. Da ne vjerujem u to, ne bih ni dolazio ovdje. Optimist sam!”

Bivši izbornik kockastih polako je počeo slagati ne samo igrački, već i stručni kadar. Novi Bilićev suradnik tako će biti negdašnji vratar gordog albiona Chris Woods. “Slavena znam iz vremena dok je igrao u Evertonu, a sada se – eto – opet srećemo. Ima svoje ideje i njegova je zadnja o momčadi koju vodi”, kratak je bio Woods.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.