Bivši F1 prvak odlučan u namjeri: “Želim biti najbolji vozač na svijetu”

Bivši F1 prvak odlučan u namjeri: “Želim biti najbolji vozač na svijetu”

Alonso je nakon Indy 500 utrke najavio i nastup na utrci Daytona 24 Hours.

McLarenov vozač Fernando Alonso izjavio je kako planira istraživati život izvan Formule 1 te sudjelovati i u drugim automobilističkim natjecanjima, prenio je Autosport. Španjolac je najavio sudjelovanje u natjecanju Daytona 24 Hours iduće godine te tako odlučio pokazati svoj talent i izvan F1.

„Želim biti najbolji vozač na svijetu. Da biste to postigli, morate se natjecati u raznim serijama. Morate pobijediti u različitim bolidima i ponekad morate ići dalje od ovog malog svijeta Formule 1. Ovo je  manje od motosporta i moji su planovi veći nego što bi itko mogao zamisliti“, rekao je dodavši kako je to nešto što pokušava već osam, devet godina, ali to nije uspio dogovoriti s bivšim šefovima.

„Postoje razne prilike, Le Mans i druge kategorije. Pokušat ćemo donijeti najbolju odluku. Uzbuđen sam i sjajno se je vratiti u SAD za novu utrku“, istaknuo je te naglasio kako je velika prilika sudjelovati i na Indy 500 i Daytoni 24 Hours u manje od godine dana.

Dodao je kako će mu ova prilika zasigurno pomoći u budućnosti u bilo kojoj kategoriji u kojoj bi se mogao natjecati.

„Ovo je utrka u kojoj ću mnogo učiti, to je jedan izazov za mene. Ali, nema sumnje da ćemo kada dođemo tamo razmišljati i o pobjedi jer ne idemo u nijednu utrku samo kako bismo sudjelovali, već kako bismo pobijediti“, kaže bivši svjetski prvak.

Alonso se osvrnuo i na mogućnost da bude mentor mladom McLarenovom vozaču Landu Norrisu.

„Lando je talentiran i ima sve što mu je potrebno kako bi bio uspješan. Ovo je iskustvo koje će možda obojici biti korisno u budućnosti. Bez obzira pomažem li mu, ne toliko u Daytoni, već u F1, na simulatoru ili nečemu drugome, to je dobro za obojicu i za razvoj bolida“, rekao je te zaključio kako je to dobro i za McLarenovu budućnost jer će uskoro imati veoma jakog vozača.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.