Bivši izbornik poručio: “Igrači se nisu osjećali ugodno zbog huligana”

Bivši izbornik poručio: “Igrači se nisu osjećali ugodno zbog huligana”

Igor Štimac smijenjen je u isto vrijeme kada i Čačić, ususret dodatnim kvalifikacijama.

Igor Štimac/Getty Images

Nakon što se Hrvatska plasirala na toliko željeno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, svoj komentar dali su brojni nogometni stručnjaci, bivši funkcioneri i nogometaši, a među njima i bivši izbornik te osvajač bronce iz Francuske, Igor Štimac.

“Proteklih 7-8 godina atmosfera oko reprezentacije nije bila dobra, bila je negativna. Igrači se nisu osjećali ugodno radi grupica huligana koji su liječili svoje komplekse preko leđa reprezentacije. Posebno su kvalifikacije težak period za izbornike, kad prihvaćate igrače u negativnom raspoloženju teško ih je motivirati za utakmice. Daliću i igračima treba skinuti kapu do poda”, kazao je Štimac osvrnuvši se na odnos bivšeg trenera Čačića i igrača.

“Očito je bilo nekih sukoba na relaciji igrači – Čačić, jer bila je vidljiva jedna indolencija u odrađivanju zadataka. Neka mjesta u momčadi na kojima se igrači nisu osjećali najbolje, a Dalić je to odradio tako da postavi igrače na mjesta na kojima se osjećaju najbolje”, nastavio je Štimac koji je poput Čačića smijenjen prije dodatnih kvalifikacija za SP.

“Ova generacija imala je strašnu priliku na EP-u u Austriji i Turskoj, kad smo nesretno ispali od Turske. Naša zadnja linija još ne funkcionira dobro, naši bekovi trebali bi stalno igrati kao u zadnje dvije utakmice. Šok terapija je učinila svoje. Ali i važnost utakmica. Igrači su došli pred zid, nema popravnog. Dalić je logično posložio stvari, vratio Strinića prije svega. Perišić je nakon dugo vremena odigrao briljantne utakmice, Rakitić se preporodio, a Modrić je pokazao da je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. On je vođa ove ekipe i na njemu je odgovornost”, zaključno je rekao Štimac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.