Bivši izbornik progovara: “Mislio sam da Dalić ne može protiv Ukrajine”

Bivši izbornik progovara: “Mislio sam da Dalić ne može protiv Ukrajine”

Zlatko Kranjčar progovorio je o utakmici u Kijevu i novom izborniku Daliću.

foto: http://hns-cff.hr

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji je nacionalnu selekciju odveo na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj trenutno vodi Sepahan u iranskom prvenstvu. Drugi je to mandat Cice Kranjčara na klupi kluba kojemu je trener bio od 2011. do 2014. godine, a ponovno ga je preuzeo u ožujku ove godine.

Ipak, i u dalekom Iranu gledala se odlučujuća utakmica kvalifikacija između Ukrajine i Hrvatske u Kijevu.

“Iskreno, mislio sam da Dalić ne može protiv Ukrajine iskemijati previše, jer zaista je imao jako malo vremena. Očito da je ipak uspio. Ipak, treba naglasiti da su naši reprezentativci preuzeli odgovornost! Možda je to daleko najveći dobitak ove priče” kazao je za početak skeptični Kranjčar koji podržava Dalićev ostanak na klupi.

“Bez obzira prođe li dodatne kvalifikacije ili ne, treba voditi Hrvatsku. Bilo bi doista pogubno improvizirati, stalno nešto mijenjati. Mora postojati vizija, opredjeljenje. Ako se nekome prepusti vođenje nacionalne vrste, onda se iz njega mora stati, dati dugoročnu priliku”, nastavio je bivši izbornik koji je ponudio rješenje i u slučaju ako HNS krene improvizirati.

“Valjda neće biti bilo kakvih improvizacija, ali ako to nekome ipak padne na pamet, onda je po meni Branko Ivanković taj koji može preuzeti reprezentaciju! Ispunjava sve kriterije za tako važnu funkciju. Ivanković radi sjajan posao u Perspolisu, iskusan je, s velikim rezultatima iza sebe. On je svakako taj koji bi mogao voditi reprezentaciju.”

Rekao je Kranjčar kako Dalić mora ostati bez obzira na ishod dodatnih kvalifikacija, no kojim putem krenuti ako Hrvatska ne ode u Rusiju?

“Onda se treba odlučiti za novi put, sve resetirati. Te igrače koji su postigli sve u svom nogometnom životu treba polako mijenjati novim dečkima. Hrvatska zaista ima sjajnih mladih igrača, polako ih se treba uvoditi u momčad te stvarati reprezentaciju za nove kvalifikacije i velika natjecanja. Jer mnogi od sadašnjih reprezentativaca će na sljedećem Euru ili još kasnije na Svjetskom prvenstvu biti već u ozbiljnim godinama”, zaključio je Kranjčar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.