Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije suspendiran na 17 mjeseci

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije suspendiran na 17 mjeseci

Službeno je povrđeno da je Darijo Srna zbog dopinga na najzastupljeniji steroid suspendiran na 17 mjeseci. Na teren se smije vratiti 22. kolovoza.

Nacionalni antidopinški centar Ukrajine na svojim je službenim stranicama potvrdio da je Darijo Srna zbog dopinga suspendiran na 17 mjeseci. Nakon susreta Lige prvaka između Šahtara i Napolija, 22. ožujka 2017., bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije bio je pozitivan na dehidroepiandrosteron, najzastupljeniji steroidni hormon kod ljudi.

Budući da je suspenzija počela još prošle godine, nogometaš Šahtara na teren se može vratiti 22. kolovoza ove godine, dok se treninzima smije priključiti od 22. lipnja. Srna je priznao krivicu, ali je i naglasio kako je nedozvoljena supstanca u njegov organizam dospjela slučajno. Njegova je izjava pri donošenju kazne uzeta u obzir.

„Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek dosad dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.“ izjavio je Darijo u rujnu prošle godine.

Bivši kapetan Vatrenih u Ukrajinu je stigao 2003. godine. Njegova je karijera do sada bila bez ijedne mrlje. Na vrhu je liste hrvatskih reprezentativaca po broju nastupa, a isti rekord drži i u Šahtaru. Ove je sezone za klub odigrao 10 utakmica i zabilježio četiri asistencije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.