Bivši kapetan poručio: “Ja sam se zahvalio ljudima u Savezu”

Bivši kapetan poručio: “Ja sam se zahvalio ljudima u Savezu”

Roka Ukića zasmetale su izjave iz Hrvatskog košarkaškog saveza.

Donedavni kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić koji se od kockastog dresa oprostio nakon ovogodišnjeg Eurobasketa, nezadovoljan je izjavama aktualnog izbornika Ivice Skelina.

Naime, mnogi su se začudili zašto Skelin u reprezentaciju nije pozvao iskusnije igrače, ali on je u najavljeno pomlađivanje reprezentacije već krenuo kazavši kako se nekolicini starijih igrača već zahvalio, Ipak, Ukić ne dijeli njegovo mišljenje.

“Živcira me cijela ta situacija jer su stvari krivo prezentirane. Izbornik i ljudi u Savezu govore da su se oni meni zahvalili, što nije točno. Ja sam se zahvalio njima, odnosno, oprostio od reprezentacije jer sam procijenio da više ne mogu igrati. Da je to tako postavljeno, sada nitko ne bi postavljao dodatna pitanja. Mene se ne treba zazivati jer su moji dani u reprezentaciji završeni, sigurno neću zaigrati u ovim kvalifikacijama. I tu svaka priča završava”, kazao je Ukić koji se potom osvrnuo na vlastiti oproštaj.

“Ako su to već htjeli napraviti, onda su me kao čovjeka s najviše nastupa za reprezentaciju, najviše asistencija i drugog strijelca mogli pozvati na centar, dati mi cvijeće i reći ‘hvala’. Kao što to se radi u cijelom svijetu”, zaključio je Ukić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.