Bivši kapetan Rijeke u Beču: “Austrija pokušava prekinuti negativnu seriju”

Bivši kapetan Rijeke u Beču: “Austrija pokušava prekinuti negativnu seriju”

Bivši kapetan momčadi s Rujevice danas brani boje bečkog Rapida, velikog Austrijinog rivala.

Ivan Močinić/Foto: www.nk-rijeka.hr

Ivan Močinić u protekla je dva tjedna svjedočio trima velikim porazima Austrije Beč. Prvo je njegova Rijeka na Prateru nokautirala momčad Thorstena Finka, a zatim je i sam Močinić s Rapidom u prvenstvu i Kupu nanio dva nova poraza Austriji.

“Nitko sretniji od mene da se u četvrtak na Rujevici okrene i ta četvrta pobjeda. Znam koliko bi značila Rijeci i njezinim navijačima, koliko bi tri boda značila i za samu ambiciju da se ostvari to europsko proljeće. Neću biti u Rijeci, ali ću i tu u Beču držati palčeve da Rijeka ostvari rezultat koji priželjkuje”, započeo je Močinić koji cijeni Austriju, ali nema dojam da mogu nanijeti puno štete Rijeci.

“Moj dojam o Austriji nije se promijenio nakon ove dvije utakmice. U prvenstvu smo ih skroz nadigrali, u Kupu su bili nešto bolji, ali nije to velika razlika u odnosu na ono što su pokazali protiv Rijeke na Prateru. Kod njih se sve svodi na posjed koji je, po mom sudu bezopasan, odnosno na dva brza krila. Neće biti na Rujevici puno razlike u odnosu na prvi ogled, osim što je Austriji situacija sada malo ozbiljnija”, nastavio je bivši kapetan Rijeke koji trenutnu krizu spominje kao prvu u eri Thorstena Finka na klupi Austrije.

“Nije im svejedno, u negativnoj su seriji i pokušavaju to prekinuti, ali nema drame, priče oko smjene trenera. Fink ima dosta dobar status u Beču, ovo mu je prva veća kriza i sigurno im nije lako. Uz to, puno mu je bitnih igrača otišlo, puno je prvotimaca ozlijeđeno. Rijeka je zbog svega toga po meni favorit iako je ta Austria nepredvidiva, u gostima igraju isto kao kod kuće i bez obzira na sve ne smije ih se podcijeniti, nisu bezopasni.”

Iako Austria ima brdo svojih problema, riječku svlačionicu proteklih tjedan dana potresa slučaj ‘Gavranović‘ koji je narušio odnose u i oko momčadi.

“Atmosfera je svugdje najbitnija. Kada su igrači složni, kada su zajedno u dobru i zlu onda iz toga izađe veliki rezultat kao što je to bilo prošle sezone. Ja iz vlastitog iskustva mogu reći, a reklo je to i puno drugih igrača, da je riječka svlačionica jedna od najboljih, a ja želim da tako i ostane. To je uvijek bila najveća snaga Rijeke i bit će opet samo ako među igračima bude vladalo zajedništvo”, zaključio je popularni Močo.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.