Bivši kapetan U-19 reprezentacije i član U-21 prelazi u reprezentaciju Srbije?

Bivši kapetan U-19 reprezentacije i član U-21 prelazi u reprezentaciju Srbije?

Kneževića je navodno kontaktirao Slaviša Kokeza, predsjednik nogometnog saveza Srbije.

Nogometaš Dinama na posudbi u Lokomotivi, Bojan Knežević izjavio je za Sportske Novosti kako bi ubrzo mogao poput Arijana Ademija promijeniti sportsko državljanstvo i ubuduće nastupati za reprezentaciju Srbije.

“Istina je! Zvali su me nedavno iz Srbije, zvao me čovjek iz Saveza i rekao mi da postoji mogućnost da igram za Srbiju i pitao me jesam li zainteresiran. Moram priznati da me malo zatekao. Potom mi je rekao da zna da mogu ostvariti uvjete igranja za Srbiju, da je samo na meni da kažem jesam li zainteresiran ili odbijam takvu mogućnost.” – rekao je Knežević za Sportske novosti i dodao:

“Rekao sam da me zanima, zašto ne? Pa, nogomet je to, ne treba gledati neke druge stvari. Svjestan sam da će biti ljudi koji će tako gledati, međutim mene zanima samo nogometni put, nogometna priča. A, moram priznati, u Hrvatskoj mi perspektiva u ovom trenutku nije blistava, svjestan sam toga, kako sad stvari stoje, teško da ću zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Srbija me zove, očito me jako želi, naravno da razmatram tu mogućnost.”

Knežević je bio kapetan reprezentacije do 19 godina, sada je povremeni član Gračanove momčadi koja se plasirala na Europsko prvenstvo te je Bojan jedan od kandidata za nastup u Italiji i San Marinu.

“Imam osjećaj da me nakon ovog izbornik Gračan i pozove u reprezentaciju, možda će to biti zbog toga da ne odem u Srbiju, a ne znam koliko je to dugoročno. Vidjet ćemo što nosi život i nogomet, nemoguće je predvidjeti rasplet.” – rekao je veznjak Lokomotive.

Bojana su kontaktirali iz srpskog nogometnog saveza kada su saznali da njegov otac ima srpsku putovnicu.

U posljednjih nekoliko godina, nakon igranja za Hrvatsku, u druge reprezentacije su prešli Arijan Ademi (Makedonija), Fran Karačić (Australija), Mate Jajalo (BiH).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.