Bivši liječnik Rome: Strootmanova je karijera uništena

Bivši liječnik Rome: Strootmanova je karijera uništena

Romin veznjak Kevin Strootman mogao bi već s 25 godina objesiti kopačke o klin, barem ako je suditi prema posljednjim izjavama Romina liječnika.

Kevin Strootman/Getty Images

Teški su dani pred polivalentnim Rominim veznjakom Kevinom Strootmanom. Ozljeda koju je zaradio početkom ožujka prošle godine u prvenstvenom dvoboju protiv Napolija još uvijek nije niti približno sanirana, a ako je suditi prema riječima negdašnjeg liječnika vučice teško je da će Nizozemac ikad više biti na svojoj pravoj razini.

Strootman je potrgao križne ligamente u lijevom koljenu i oštetio meniskus, a zbog teške je nesreće morao propustiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu, premda bi vjerojatno imao zagarantirano mjesto u počenoj postavi oranja budući da je od prve minute istrčao na teren u čak devet od deset kvalifikacijskih utakmica reprezentacije.

Na teren se samo kratkotrajno vratio u studenom prošle godine, no ispostavilo se kako je povratak ipak bio malčice preuranjen te je nesretni nogometaš zbog novih komplikacija ponovno morao “pod nož”.

“Dojma sam da operacija nije uspjela”, oglasio se bivši Romin liječnik Mario Brozzi. “Trenutačno nažalost ne vidim način na koji bi se Kevin mogao vratiti profesionalnom nogometu. No, nije na meni da govorim o tome treba li mu ili ne još jedna operacija”, prenosi talijanska televizija.

Ako se takve zloguke prognoze zaista ostvare, Strootman će biti promoviran u jednog od najvećih pehista posljednjeg “nogometnog doba”. Na leđima mu je, naime, tek 25 godina, njegov su potencijal kao ponajboljeg igrača Rome, nogometaša koji može pokriti više pozicija u veznom redu i standardnog reprezentativca prepoznali mnogi velikani europskog nogometa, a jedno se vrijeme spominjao i u kontekstu dolaska u svlačionicu Manchester Uniteda.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.