Bivši potpredsjednik FIFA-e isključen iz svih nogometnih aktivnosti

Bivši potpredsjednik FIFA-e isključen iz svih nogometnih aktivnosti

Jack Warner je jedan od 14 FIFA-inih dužnosnika koji je u svibnju optužen za nelegalne radnje.

Jack Warner/Foto: Gettyimages

FIFA je iz svih nogometnih aktivnosti i dužnosti doživotno suspendirala svog donedavnog člana i potpredsjednika, Jacka Warnera. Etički odbor FIFA-e je objavio kako istražuje Warnera zbog lobiranja u glasovanju za domaćinstvo Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Dužnosnik iz Trinidada i Tobaga je 2010. godine kada su objavljeni rezultati prema kojima su Rusiji i Kataru dodjeljeni Mundijali, sjedio u Izvršnom odboru krovne nogometne organizacije koja je donijela odluku o domaćinstvu.

Warner je jedan od 14 dužnosnika koji su u SAD-u optuženi zbog pranja novca, primanja mita i pronevjere više od 150 milijuna dolara. Warner je 2011. odstupio s mjesta potpredsjednika FIFA-e kada je pokrenuta istraga o primanju mita za glas na predsjedničkim izborima globalne nogometne organizacije. Trenutno se nalazi na karipskom otoku Trinidad i Tobago gdje se opire izručenju Sjedinjenim Američkim Državama.

Posljednje vijesti vezane uz korupcijsku aferu u FIFA-i dolaze iz Švicarske čije su vlasti pokrenule istragu o predsjedniku u ostavci Seppu Blatteru zbog zlouporabe sredstava i položaja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.