Bivši trener Bilih poručuje: “Vlašić mi govori da sam mu izbio novce iz džepa”

Bivši trener Bilih poručuje: “Vlašić mi govori da sam mu izbio novce iz džepa”

Skaut Barcelone Goran Vučević sudjelovao je u realizaciji Nikolinog transfera u Everton.

Foto: Rama-prozor.info

Goran Vučević trenutno živi i radi u Barceloni kao skaut prve momčadi zadužen za pojačanja izvan Primere. Iako je iz Hrvatske otišao pred nekoliko tjedana, imao je ponešto za reći o transferu Nikole Vlašića u Everton.

Naime, s ocem Joškom intenzivno je surađivao u Hajdukovoj omladinskoj školi kojoj je bio šef, a kao sportski direktor za vrijeme mandata predsjednika Brbića s Vlašićem je potpisivao profesionalni ugovor.

“S jedne strane me napadaju da sam pogodovao Vlašiću kod tog ugovora, s druge slušam od Joška Vlašića da sam im izbio novce iz džepa. Najprije je važno reći da sam ja samo pregovarao ispred Hajduka, a ugovor su amenovali tadašnji predsjednik Brbić i Nadzorni odbor. Dalje, u to smo vrijeme zbog manjka novca praktički sa svim igračima imali potpisan ugovor o tome da mu pripada dio odštete kod odlaska u inozemstvo, jer inače nam ne bi ni potpisali ugovor. A Nikola je bio prvi koji je to potpisao tek od određene svote, u ovom slučaju od 3 milijuna eura. Stoga mirne duše mogu reći da je Nikolin ugovor bio savršen za Hajduk”, započeo je Vučević kojega su posebno zasmetale Joškove riječi.

“Joška doista cijenim kao trenera za tjelesnu pripremu sportaša, tu je vrhunski, tu je pravi vizionar koji je i meni jako pomogao u Hajdukovoj školi u kojoj smo doista imali savršene rezultate i šteta što nismo mogli nastaviti taj rad. Međutim, Joško mora znati da kao stručnjak za nogometna pitanja nema što tražiti na vrhunskim razinama”, zaključio je bivši igrač Hajduka i Barcelone koji je prijatelju Ronaldu Koemanu pomogao u dovođenju Vlašića u Everton.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.