Bivši trener Rijeke: “Puno se priča o stvarima koje nisu važne”

Bivši trener Rijeke: “Puno se priča o stvarima koje nisu važne”

Gračan je posebno istaknuo dvije priliku Gorgona s početka dvoboja koje su mogle usmjeriti tijek utakmice.

Nenad Gračan/Foto: HNS/Drago Sopta

Nenad Gračan, trener koji je Rijeku vodio u dva navrata, prvo od 1998. do 2000. godine i onda od 2009. do 2010. godine, sigurno je jedna od pozvanijih osoba koja može pričati o trenutnoj situaciji u riječkom prvoligašu.

Mjesto izbornika U21 reprezentacije daje mu dovoljno vremena da izbliza prati i matičnu NK Rijeku, a i sam je razočaran onime što je momčad Matjaža Keka zadesilo u četvrtak navečer.

“Atmosfera je malo poljuljana, a puno se priča o nekim stvarima kojima se ne bi trebalo davati toliko važnosti. Po meni, igrači se sami trebaju dignuti se i ne treba se baviti stvarima koje nisu bitne što se tiče same igre. Što se tiče europskoga proljeća, svjesni smo da su ostale teoretske šanse, no nikada se ne zna. Ostalo je još šest bodova u igri, a ponekad je možda i lakše igrati u gostima. Dok ima izgleda, ne treba se predavati”, započeo je Gračan komentiravši tijek utakmice.

“Prije je kod Rijeke dosta izražena bila timska igra, a ovaj put je bilo dosta pojedinačno. Nakon isključenja Mišića sve je otišlo u onom smjeru koji nitko nije očekivao. Kažem da je Rijeka imala situacija kod 0:0, znalo se da će biti otvorena utakmica, no nije se zabilo, a gol primiš u najgorem mogućem trenutku i protivniku daš krila prije odlaska na odmor”, nastavio je bivši igrač i trener Rijeke koji ne krije kako je klub u rezultatskoj krizi.

“Sigurno je da se radi o jednoj krizi Rijeke, zbog tri poraza u prvenstvu i ovoga sada. Situacija nije laka, igrači su postali puno nesigurniji i nervozniji nego što su bili prije, a kriza se razbiti može samo s nekim pozitivnim rezultatom”, zaključio je optimistični Gračan.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.