Bizarno! Real propustio dovesti Coutinha na Bernabeu za dva milijuna eura!

Bizarno! Real propustio dovesti Coutinha na Bernabeu za dva milijuna eura!

Uprava Kraljevskog kluba napravila je ogroman propust.

Foto: Thesun.co.uk

Nema sumnje da će jučerašnji transfer Philippe Coutinha biti glavna tema zimskog prijelaznog roka. Brazilski napadač postao je treći najskuplji nogometaš svijeta, nakon što su se Barcelona i Liverpool dogovorili da Coutinho prijeđe u Kataloniju za 160 milijuna eura.

Međutim, sve je moglo biti u potpunosti drugačije da je Coutinho završio u Realu, a mogao je. Dok je, sada već 25-godišnjak, igrao u dresu Vasco de Game, Realov stručni skaut bio je Miguel Angel Portugal. On je tada pratio trojicu igrača, Coutinha, Jefferson Montera i Babacara, današnjeg igrača Fiorentine.

Portugal je uživo otputovao u Rio de Janeiro ne bi li vidio Coutinha na djelu, no kad se vratio u Madrid saznao je da je tadašnji predsjednik Kraljeva Ramon Calderon izdvojio dva milijuna eura za Alipija, igrača kojeg je sam predsjednik smatrao kao potencijalnu zvijezdu. Kako nisu mogli izdvojiti dodatne novce za Coutinha, dogovor je otpao, a Brazilac je za 2.5 milijuna eura potpisao za Inter.

Koliku je pogrešku učinila Realova uprava dovoljno govori i činjenica da je Coutinho danas treći najplaćeniji nogometaš u povijesti, dok Alipio trenutno igra u drugoj brazilskoj ligi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.