Bjelica: “Niko Kovač mi je pomogao s nekim informacijama, možemo dobiti Benficu”

Bjelica: “Niko Kovač mi je pomogao s nekim informacijama, možemo dobiti Benficu”

Bjelica će utakmicu gledati s tribine zbog kazne koju je dobio protiv Plzena.

Kreator povijesnog Dinama koji danas igra utakmicu osmine finala Europske lige protiv Benfice, Nenad Bjelica optimističan je uoči nastupa svoje momčadi i vjeruje u pozitivan rezultat pred ispunjenim maksimirskim stadionom.

“Hoćemo li odstupiti od svoje dosadašnje taktike i napadačke igre? Ne!” – odrješito je uzvratio trener Nenad Bjelica na druženju s novinarima večer prije prvoga dvoboja osmine finala Europske lige protiv lisabonske Benfice u Zagrebu.

Benfica je veliki favorit, ali s maksimalnom agresivnošću, disciplinom, koncentracijom i talentom možemo poraziti takvog suparnika” dodao je maksimirski trener.

U zadnje je vrijeme portugalska momčad mijenjala način igre, hoće li vam to predstavljati poteškoće?

“Mijenjala način igre ili ne, sigurno će nam napraviti poteškoće jer je Benfica vrhunska momčad. Isto što oni rade u Europi, mi radimo u domaćoj ligi, dakle dosta mijenjamo i rotiramo sastav. To su momčadi koje imaju širok kadar. Vidjeli smo prethodne europske utakmice kao i zadnje dvije u prvenstvu, tako da poznajemo sve njihove igrače i bit ćemo dobro pripremljeni za njih.”

U nekim ste europskim utakmicama maksimalno iskontrolirali suparnika do te mjere da nije stvorio nijednu priliku, ali bilo je i „žutih minuta“ kao protiv Young Boysa ili u Plzeňu. Kakvu utakmicu sad očekujete i koji su glavni zahtjevi?

“Te „žute minute“ imaju svi klubovi na svijetu, nismo mi nikakva iznimka. Vjerujemo da ćemo uspjeti. Imali smo tih „minuta“ i u Beer Shevi u prvom poluvremenu. Suparnik isto igra,  svi su na ovoj razini kvalitetni… Mi vjerujemo da ćemo zadržati koncentraciju svih 90 minuta, kao protiv Viktorije u drugoj utakmici. Mislim da je to bila perfektna utakmica u svakom pogledu. Vjerujem da ćemo to uspjeti protiv ovako jakog i renomiranog suparnika.”

Neposredno nakon ždrijeba najavili ste da ćete kontaktirati Bayernova trenera Niku Kovača koji se sučelio s Benficom u Ligi prvaka ove sezone.

“Prije svega bih mu se htio zahvaliti na pomoći i poželjeti mu sve najbolje u nastavku Lige prvaka. Naravno da neću reći o čemu smo pričali, Niko Kovač mi je pomogao s nekim informacijama iako je to bila neka druga Benfica, drugi trener, drugi sustav, neki igrači nisu bili u fokusu, neki su sad ozlijeđeni… Ali, informacije su mi jako dobro došle.”

Što biste naglasi kao njihove glavne prednosti u ovom trenutku?

“Dobra forma, dobar trener, institucija, „nemoguća“ individualna kvaliteta, vrhunski uigrana momčad u svim fazama nogometne igre. Ali, vjerujem da možemo biti bolji!” – zaključio je trener Bjelica.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.