Blanka: “Konačni cilj su mi OI, ali vraćam se atletici samo ako budem skakala preko dva metra“

Blanka: “Konačni cilj su mi OI, ali vraćam se atletici samo ako budem skakala preko dva metra“

Pročitajte intervju s našom skakačicom u vis.

Foto: Sport.hrt.hr

U Berlinu se ovog tjedna održava Europsko prvenstvo u atletici, koje svakodnevno možete pratiti na našem portalu. Blanka Vlašić nije nastupila, a evo kako je ona prokomentirala svoju borbu s ozljedom:

“Do nedavno mi je bilo teško gledati i sama natjecanja na TV-u, no sad sam mirnija i svjesna da ću propustiti još jednu godinu skakanja, kako bih došla do konačnog cilja, Olimpijskih Igara u Tokiju jer mi to zlato još jedino nedostaje u kolekciji“, započela je Blanka.

Obrazložila je kako provodi jedan dan treninga:

“Trenutno sam u situaciji da niti trčim, niti skačem. Radim zamjenske treninge i želim se vratiti, no to ću moći samo ako budem skakala iznad dva metra. Ne želim se vratiti i skakati 1,90 jer svoje vrijeme mogu puno bolje iskoristiti od toga. Ova godina nekako mi je bila najlakša za propustiti, no iduće godine je Svjetsko prvenstvo i želim se spremiti za njega“.

Još prije Vlašić je izjavila da nakon mirovine želi ostati u sportu, a u rujnu bi mogla napraviti prve korake prema životu bez skakanja u vis:

“U rujnu putujem u SAD i na Sveučilištu Virginia volontirat ću mjesec dana. Vidjela sam da imaju jak atletski program i taj mjesec ću provesti u razgovorima s trenerima i sportašicama te pomoći usavršiti tehniku drugim skakačicama. To će mi biti zanimljiv mjesec i tada ću vjerojatno i sama shvatiti želim li se time baviti i u budućnosti“, zaključila je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.