Blanka se vratila drugim mjestom, Sandra Perković bez konkurencije

Blanka se vratila drugim mjestom, Sandra Perković bez konkurencije

Hrvatska atletika na drugom mitingu Dijamante lige iskazala se jednom pobjedom i jednom 'srebrnom medaljom'...

Sandra Perković/Getty Images

Blanka Vlašić vratila se natjecanju na Dijamantnoj ligi u Rimu te odmah zamalo i pobijedila – Ruth Beitija na koncu je iz trećeg pokušaja ipak preskočila letvicu na visini od dva metra te tako ostavila hrvatsku rekorderku ‘samo’ s drugim mjestom.

Splitska visašica preskočila je 1.97 metara, no za svoju šestu ‘rimsku’ pobjedu trebala je upisati najbolji rezultat ove sezone, odnosno učiniti ono što je pošlo za rukom – Beitiji.

Hrvatska je u Rimu imala još jednu predstavnicu u natjecanju visašica. Ana Šimić također je bila vrlo dobra, upisala je osobni najbolji rezultat sezone i s 1.94 preskočenih centimetara zauzela petu poziciju.

Trijumf je zato pripao neprikosnovenoj vladarici u bacanju diska Sandri Perković. Sandra je upisala drugu pobjedu na mitinzima Dijamantne lige ove sezone, nedavno je slavila i u Dohi, a ovoga joj je puta bilo dovoljno baciti 67.92 metara.

Iza Perković ostale su Dani Samuels (Australija) sa 65.47 metara i Yaimi Perez (Kuba) sa 65.30 metara. No, previše vremena za odmor nema jer već u nedjelju slijede novi izazovi i to na natjecanju u Birminghamu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.