Blanka Vlašić nakon kvalifikacija: Kada su došle veće visine, kao da su mi noge zaspale

Blanka Vlašić nakon kvalifikacija: Kada su došle veće visine, kao da su mi noge zaspale

- Tako valjda mora biti, kaže Vlašić koja je završnicu izborila s preskočenih 192 centimetara

Blanka Vlašić/Getty Images

Blanka Vlašić plasirala se u finale skoka u vis dvoranskog Svjetskog prvenstva. Hrvatska atletičarka ostvarila je tako planirano iako su kvalifikacije donijele neka nova pitanja budući da je Blanka završnicu izborila s preskočenih 192, a norma je bila 195 centimetara.

– Zaspala sam nekako na kraju. Rano sam se ustala, razbudila sam se. Sve se odužilo, Cijelo vrijeme mi se malo spavalo. Kada su došle veće visine, kao da su mi noge zaspale. Ne znam zašto, rekla je Blanka Vlašić za HRT.

– Na skoku sam išla prsima prema naprijed, nisam trčala zavoj, jer jednostanvo nisam gazila tako jako eksplozivno kao što bi trebala. Gdje je to otišlo ne znam, valjda će se vratiti, dodala je Blanka.

– Nadam se da neću biti napeta u finalu. Kvalifikacije mogu pokazati sve najbolje, ali finale je opet novo natjecanje. Voljela bih da sam preskočila tih 195 centimetara i da sam normalno ušla u finale s dodatnim samopouzdanjem. Tako valjda mora biti, na rubu je cijela sezona. Povratak je bremenit, najbitnije je da sam zdrava i da sam ovdje. I da me ništa ne boli, ustvrdila je Vlašić.

– Podloga je odlična, dobro da samo je isprobale. Koncentrirat ću se na sebe u finalu. Sve će ovisiti kako ću se osjećati. Pri kraju natjecanja sam stala, ne znam zašto su mi noge zaspale. Nisu bile najsretnije okolnosti, kvalifikacije su se odužile, ali kako meni, tako je bilo i svim ostalim atletičarkama. Kvalifikacije nikada nisu lagane, puno skakačica, toliko čekanja. Nisu ni prve, nadam se ni zadnje., ustvrdila je Vlašić koja nije htjela davati prognoze za finale.

– Ne mogu najaviti ništa, već smo rekli što je bio cilj, a to je plasman u finale. Teško mi je iz ove perspektive govoriti o finalu, zaključila je Blanka Vlašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.