Blanka Vlašić nakon povratka: Glavno je da se osjećam dobro, rezultati će doći

Blanka Vlašić nakon povratka: Glavno je da se osjećam dobro, rezultati će doći

- I na 194 cm sam imala potrebnu visinu, no velika želja mi je malo poremetila tehniku, objašnjava Blanka

Blanka Vlašić/Getty Images

Blanka Vlašić u švedskom se Göteborgu vratila natjecateljskim ispitima nakon sedam mjeseci pauze zbog ozljede Ahilove tetive. Dvostruka svjetska prvakinja na jakom je mitingu preskočila 190 centimetara, zauzevši četvrto mjesto. Od Splićanke su bolje bile domaća predstavnica Emma Green (194 cm), druga hrvatska predstavnica Ana Šimić (također 194 cm), te Litvanka Airine Palsyte (192 cm).

– Bila sam jako sretna zbog spoznaje da se osjećam dobro i željela sam rezultat puno bolji od ovoga. I na 194 cm sam imala potrebnu visinu, no velika želja mi je malo poremetila tehniku, objašnjava Blanka.

U sportu je uvijek najteži povratak nakon ozljede. Nakon mukotrpne rehabilitacije Blanka će u nastavku sezone pokušati vratiti formu koja ju je proteklih godina etablirala kao suverenu vladaricu svjetskog skoka u vis.

– Zapravo sam se emotivno ispraznila iščekujući povratak. No, glavno je da se osjećam dobro, rezultati će doći, zaključila je Blanka, koja je u Göteborgu u prvom pokušaju preskočila visine 186 i 190 centimetara, dok je propustila visinu 192 cm.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.