Blanka Vlašić nakon Sopota: Nije nimalo jednostavno vratiti se na vrh

Blanka Vlašić nakon Sopota: Nije nimalo jednostavno vratiti se na vrh

- Teško je vratiti se na vrh. To nije nimalo jednostavno, objašnjava u video izjavi dvostruka svjetska prvakinja

Blanka Vlašić/Getty Images

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu nije uspjela stići do medalje. Hrvatska rekorderka ostvarila je šesti rezultat, skočivši u Poljskoj 194 centimetara.

– Teško je vratiti se na vrh. To nije nimalo jednostavno. Dva natjecanja uoči Sopota su bila premalo za “izbrusiti” formu. Plan je bio da napravim dva, tri natjecanja tijekom zime jer je to bolja opcija nego čekati sve do ljeta, objašnjava Splićanka.

Blanka je početnu visinu od 185 cm preskočila u prvom pokušaju, visinu od 190 cm u drugom, a 194 cm u prvom pokušaju. Nažalost sljedeću visinu od 197 cm nije uspjela svladati.

– Još uvijek nisam na željenom nivou forme. Ono što je najvažnije, tetiva je odlično. Skakala sam bez bolova. Skočila sam 194 cm, mislim da sam mogla i 197 cm. Ja vjerujem da će stvari biti bolje i vjerujem u ljetnu sezonu, nastavlja Blanka svjesna kako je povratak nakon ozljede mukotrpan posao:

– Do Nove godine je sve bila samo rehablitacija, a onda smo tek kasnije uhvatili pravi ritam. Povratak natjecanjima je fizički težak, ali i u psihološkom smislu, objasnila je između ostalog u video izjavi koju u cijelosti možete pogledati:

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.