Blanka Vlašić otputovala u Irsku na jednotjedni tretman Ahilove tetive

Blanka Vlašić otputovala u Irsku na jednotjedni tretman Ahilove tetive

Budući da u tri prethodna nastupa Blanka nije osjetila nikakvu bol, za očekivati je da će ovim posjetom ozljeda Ahilove tetive biti u potpunosti sanirana

Blanka Vlašić/Getty Images

Blanka Vlašić otputovala je u utorak u Irsku, na jednotjedni tretman kod poznatog fizioterapeuta Anthonyja Geoghegana. Budući da u tri prethodna nastupa – u Göteborgu, Pragu i Sopotu – Blanka nije osjetila nikakvu bol, za očekivati je da će ovim posjetom ‘Staru’ ozljeda Ahilove tetive biti u potpunosti sanirana.

– Idem u Irsku, da tako kažem, na kompletan remont. Radit ćemo tretmane na tetivi i zglobu, još jednu turu ultrazvučne šok-terapije, ali i na ostalim mišićima i tetivama. Nakon teških treninga i ovih nekoliko natjecanja, organizam treba dovesti na startnu poziciju, da ne bude nikakvih zaostalih tegoba uoči početka proljetnog trenažnog ciklusa, rekla je Blanka Vlašić uoči polaska.

– Radit ću terapije tri puta dnevno: kombinaciju ultrazvučnih šok-valova, manualne terapije i masaže, uz vježbe rehabilitacije. Budući da je tetiva sad već u jako dobrom stanju, pretpostavka je da će ovim tretmanima ozljeda postati stvar prošlosti, dodala je hrvatska atletičarka.

– Boravak u Irskoj ću također iskoristiti za odmor i opuštanje, a prisustvovat ću i Starovoj rođendanskoj zabavi. Na proslavi njegovog 50. rođendana bit će oko 250 ljudi, a mislim da će doći i neki atletičari s kojima radi (primjerice, David Oliver). Veseli me i to što ću biti u Irskoj na proslavi Dana svetog Patrika, blagdana kojeg oni obilježavaju na poseban način“, zaključila je Blanka Vlašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.