Blanka Vlašić u subotu se vraća natjecanjima: Vjerujem da ću opet napasti svjetski rekord

Blanka Vlašić u subotu se vraća natjecanjima: Vjerujem da ću opet napasti svjetski rekord

- Nema tu prevelikih očekivanja. Za sada mogu jedino reći da sve ide prilično dobro, zapravo odlično, kaže Blanka

Blanka Vlašić/Getty Images

Blanka Vlašić na mitingu u švedskom Göteborgu u subotu (15. veljače) vraća se natjecanjima nakon sedam mjeseci izbivanja. Problemi s ozljedom Ahilovetetive sada su iza nje, pa njezin cijeli tim s velikim nestrpljenjem očekuje njezin povratak na skakališta.

Norma za Svjetsko dvoransko prvenstvo u Sopotu je 194 centimetara, no Blankine trenere ona ne brine:
– Ta nam je visina trenutačno izazov jer smo mjesecima bili nigdje. No, znamo da ju moramo preskočiti do Svjetskog prvenstva i na to računamo. Ne bojimo se tog izazova,  rekla je Vlašić.

– Nema tu prevelikih očekivanja. Mogu reći da sve ide prilično dobro, zapravo odlično, puno bolje nego li sam to očekivala. Srušila sam neke rekorde na treningu, no to ne znači da ću odmah biti najbolja na svijetu. Trebat će vremena da se sve posloži jer ja više od godinu dana nisam mogla skakati normalno, potpuno opušteno ugaziti na odraz. Jedino što bih sada htjela je odraditi plan za zimu. Dva mitinga i Svjetsko dvoransko prvenstvo, koje ima natjecanje dan za danom. To će mi biti veliki test. Ako sve ispadne dobro, tada bismo na ljeto mogli razgovarati o pravim visinama, rekla je Blanka.

Nekad najbolja svjetska atletičarka ni nakon dvogodišnjih zdravstvenih problema ne bježi od velikih očekivanja sportske javnosti.

– Naravno da nikad nisam prestala razmišljati o najvećim visinama, pa ni o svjetskom rekordu. Vjerujem da ću opet napadati tih 210 centimetara. Ne kažem da ću preskočiti letvicu na toj visini, ali ću to sigurno ponovo pokušavati.

Blanka je u Splitu medijima predstavila i novog člana svojeg tima, terapeuta Roka Deržaniča:

– Rok je nakon škole u Americi deset mjeseci učio kod fizioterapeuta Anthonya Geoghegana u Irskoj. Tamo smo se i upoznali i brzo dogovorili da cijelo vrijeme prati moj oporavak. Jako sam zadovoljna s njim. Imamo dogovor do Svjetskog dvoranskog prvenstva u Sopotu, ali voljela bih da ostane sa mnom cijelu godinu. Njegovi su mi tretmani neophodni za što brži oporavak i pripremu za sljedeće natjecanje.

Blankin otac i trener Joško Vlašić objasnio je što to znači kad Blanka kaže da je na treninzima oborila mnoge rekorde iz svojih najboljih godina.

– To znači da je Blanka sada brža, jača i eksplozivnija nego ikad prije. Toliko je brza da me je ponekad strah gledati ju kako juri prema letvici. Tu brzinu, naime, treba naučiti kontrolirati, rekao je Vlašić, a s time da će brzina biti Blankin najveći adut u predstojećoj sezoni složio se i njezin trener za skokove, Bojan Marinović.

– Za sada neće biti nikakvih promjena u Blankinoj tehnici, no morat ćemo ju, dakako, prilagoditi tim njezinim novim kvalitetama. Prije svega – brzini, rekao je Marinović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.