Blanka Vlašić: “Vidim se u Tokiju”

Blanka Vlašić: “Vidim se u Tokiju”

"Za četiri godine neću ni ja biti baš za baciti i ne vjerujem da ću biti prestara da konkuriram opet za medalju, " poručuje naša kraljica visina.

Blanka Vlašić foto: HOO

Osvajačica brončane medalje u skoku u vis na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Blanka Vlašić pri povratku u Split u ponedjeljak izjavila je kako je sretna zbog te medalje te je najavila kako joj je plan sudjelovati i na Olimpijskim igrama za četiri godine u Tokiju i konkurirati za medalju.

 Između ostalog rekla je Blanka novinarima u splitskoj zračnoj luci  kako još ima “medalja i medaljica i nekih ciljeva i rezultata koje bi voljela postići.”

Objasnila je i kako će slijediti upute svojeg fizioterapeuta Nenada Bakule, kojem vjeruje i koji joj je kazao kako će situacija sa njenim ozljedama nakon Rija biti bolja nego ranije. Također je istaknula kako bi voljela nastaviti karijeru sada kada je prošla dvije operacije i kada se, kako se izrazila, riješila tih problema.

“Bilo bi mi žao da ne uživam plodove tih pothvata koji su riskantni jer operacija je uvijek riskantna,” rekla je Blanka najavivši kako će sada uslijediti dulji odmor, ali je i najavila kako vjeruje da bi već sljedeće godine mogla biti u normalnom ritmu u kojem je naviknula sa češćim skakanjima i treninzima bez boli. “To je ono što želim,” dodala je.

Istaknula je i kako je zadovoljna i sretna s osvojenom brončanom medaljom u Riju: “Bilo je puno suza i olakšanja nakon što je natjecanje u Riju završilo i što ne moram ranjena iščekivati najvažnije natjecanje tijekom četiri godine, a to su Olimpijske igre.”

Objasnila je kako joj se čini da je brončana medalja iz Rija najmanje atletska jer je do nje došla s najmanje prethodnih natjecanja i bez specifičnih treninga.

“Puno više na ovu brončanu medalju gledam kao na značku i čast i nekakav orden koji je dobio vojnik koji se vratio s bojišta”, kazala je Blanka i naglasila kako joj je posebno važno bilo bodrenje trenera Bojana Marinovića s tribina kada je za vrijeme natjecanja pomišljala da neće uspjeti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.