Blanka Vlašić započela s pripremama

Blanka Vlašić započela s pripremama

Na ultrazvuku su se jasno vidjelo mnoštvo kalcifikata nastalih poslije operacije koje su smetale tetivi da se potpuno oporavi, rekla je Blanka

Blanka Vlašić/Getty Images

Nakon sedmodnevnog boravka u klinici za rehabilitaciju i prevenciju od sportskih ozljeda u Irskoj, Carlow, gdje se o njenom zglobu i tetivi brinuo Anthony Star Geoghegan i njegov stručni tim, Blanka je od ponedjeljka startala s pripremama za iduću godinu s osmjehom na licu.

– Odlazak u Irsku je bio krucijalan korak za moj oporavak. Nakon inicijalnog pregleda, na ultrazvuku su se jasno vidjelo mnoštvo kalcifikata nastalih poslije operacije koje su smetale tetivi da se potpuno oporavi. Star ih je uklonio tzv. ultrauzvučnom šok terapijom, te me uputio u ispravne vježbe rehabilitacije kojima ću dovesti tetivu i list lijeve noge u prijašnje stanje. Iz terapije u terapiju sam se osjećala bolje i osjećam kako mi je tetiva napokon “prodisala”. Već nakon prvih treninga nisam osjećala uobičajene bolne posljedice, što mi je jasan pokazatelj da sam napokon na pravom putu. Još uvijek me čeka puno posla i strpljivosti, ali sada sve podnosim s osmjehom, napisala je Blanka Vlašić na svojoj službenoj stranici

Star surađuje s mnogim atletičarima, između ostalog i s Davidom Oliverom, kojeg je nakon dvogodišnje ozljede Ahilove tetive “vratio u život”.

– Stara sam upoznala još ljetos u Parizu i od tada smo u kontaktu. Nakon sezone smo se dogovorili da će doći u Split. Međutim, njegov boravak je trajao samo jedan dan budući da me, nakon pregleda, savjetovao da odmah idemo kod njega u Irsku i što prije započnemo s tretmanima.  Idući pregled u Irskoj je za tri tjedna. Nigdje mi se ne žuri, moram ispoštovati svaki korak rahbilitacije. Za sada sam jako zadovoljna s razvojem situacije, zaključila je Blanka Vlašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.