Blaszczykowski: “Majka mi je tri puta udahnula i doslovno umrla u mojim rukama“

Blaszczykowski: “Majka mi je tri puta udahnula i doslovno umrla u mojim rukama“

Ovaj događaj zasigurno je obilježio Kubino djetinjstvo.

Foto: Standard.co.uk

“Mnogo puta rekao je da će ju ubiti“, otkrio je Jakub Blaszczykowski, poljski reprezentativni nogometaš i član njemačkog Wolfsburga uglednoj poljskoj novinarki Malgorzati Domagalik, kada su radili na pisanju biografije.

Tog, nesretnog dana u kolovozu 1996. godine, prisjetio je bivši nogometaš Borussije Dortmund:

“Igrao sam se u sobi i kroz otvoreni prozor čuo svađu u dvorištu. Prepoznao sam moje roditelje, otac se izderao i u tom trenutku sve je stalo. Istrčao sam iz kuće da pomognem majci Anni, no bilo je prekasno. Tri puta je udahnula i doslovno umrla u mojim rukama“, šokantno je prepričao Kuba.

“Kad se samo sjetim da sam dan ranije s majkom slagao puzzle i rekao joj da ne znam što bih bez nje…“, prisjetio se Blaszczykowski, kojemu je tada bilo samo deset godina!

Zbog ubojstva njegov otac, Zygmunt Blaszczykowski, osuđen je na 15 godina zatvora, a to se itekako osjetilo i na Jakubovo odrastanje:

“Tada sam već svakog dana putovao dva sata do grada u kojem sam trenirao, Czestochowa. No, nakon smrti moje majka bio sam potpuno izgubljen i nisam ni odlazio na treninge. Ipak, imao sam sreću što sam uz sebe imao Jerzyja Brzeczeka, svog ujaka i bivšeg poljskog reprezentativca i kapetana na Olimpijskim igrama u Barceloni, koji mi je pomogao da se oporavim i vratim nogometu“.

Također, veliku ulogu u daljnjem odrastanju imala je i njegova baka Felicja: “Preuzela je brigu o bratu Dawidu i meni i svojom ljubavlju usmjerila nas na pravi put. Usto, obožava i nogomet i moj je najveći kritičar“, kroz smijeh je izjavio Kuba.

Njegov otac izašao je iz zatvora 2012. godine, a uskoro je i umro:

“S njim nikad više nisam razgovarao. Puno sam razmišljao o tom kobnom danu i pitao se jesam li mogao spasiti majku da sam bio nekoliko godina stariji, no shvatio sam da neću ništa postići s time i da moram krenuti dalje“, zaključio je.

Zato svaki put kada postigne pogodak, Jakub s uzdignutim rukama pogleda prema nebu tražeći ponosnu majku Annu, koja je zasigurno sretna kada vidi da je njezin sin uspio pronaći pravi put, usprkos svim nedaćama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.