Blatni enduro na Škrbini

Blatni enduro na Škrbini

Foto: Enduro Škrbina 2016 - rekreativna utrka

Novoosnovani rekreativni enduro kup u Hrvatskoj svoju je premijeru doživio na Škrbini, legendarnoj stazi nadomak Buzeta u downhill kuloarima.

Međutim domaćini BK Buzeta su uz puno volje i rada prilagodili ovo DH svetište za potrebe malo laganijeg endura, recimo da je DH staza služila kao kičma novijoj enduro stazi koje se ispreplitala na nekoliko dijelova sa novim segmentima. Utrka se odvijala na samo jednoj stazi sa jutarnjim slobodnim treningom i utrkom od tri spusta čija je kumulacija vremena dala pobjednike.

Uvjeti na dan utrke su bili daleko od idealnih, kiša koja je natopila stazu stvarala je dosta problema vozačima i tražila od njih nadljudski napor za dolazak do kraja. Na kraju dana umor je svladao većinu te je kraj utrke dočekalo polovicu vozača koji su startali. Sušenjem staze mislilo se da će stvari ići na bolje, ali je tek tada blato počelo “grliti” kotače i kočilo vožnju iako na spustu. Svejedno oduševljenje na licu vozača pomiješano umorom znak je dobre zabave.

Ukupno najbrži na stazi bio je Frano Liović (BK Stina) koji je jedini stazu vozio u sve tri vožnje ispod šest minuta. U najmlađoj kategoriji U20 Daniel Cerovac (KK Jastrebarsko – WD40) bio je brži od Martina Jurmana (BK TNT Pazin) i Ivana Bašića (BK Stina). Ukupni pobjednik Liović pobjednik je i u kategoriji M1 ispred Andraža Tekavčića (MTB Galaxy) i Sandija Smolića (BK Veli Vrh), dok je u M2 Filip Vunjak odnio pobjedu ispred Slavena Bobana (BK Opušteno) i Tomislava Brođanca (BBK Grožnjan). U najzrelijoj kategoriji M3 Alen Jurjević (BBK Grožnjan) stao je na najvišu stepenicu postolja uz Andreja Stroja (BK Opušteno) i domaćina Gorana Zidarića (BK Buzet), inače pokretača enduro scene u Buzetu i stvoritelja staza.

Odmora nema jer već ovog vikenda se u Pakracu odlučuju novi državni prvaci na stazi u Psunju u organizaciji BK Titana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.