Blatter: Nogometu se neće dogoditi rukometni Katar

Blatter: Nogometu se neće dogoditi rukometni Katar

Predsjednik Fife Sepp Blatter ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu uvjerava da se na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. neće ponavljati situacije kojima smo svjedočili na ovogodišnjoj rukometnoj smotri...

Sepp Blatter/Getty Images

Nakon okončanja Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru ponovno se žestoko aktualizirala priča oko kupovanja igrača drugih država i selekcija te njihovo nastupanje pod tuđom zastavom, okidač kojoj je bila golema eksplozija rukometnog Katara – reprezentacije u čije bi samo postojanje većina ljubitelja rukometa prije samo koji mjesec ozbiljno sumnjala.

Bogati šeici iskoristili su prigodu i zakone koji su im išli ‘niz dlaku’ te za potrebe odigravanja svjetske smotre na svom tlu vrbovali mnoštvo (sjajnih) igrača koji u posljednje tri godine nisu igrali za domicilnu reprezentaciju. Pogotovo im se isplatio srpski vratar bosanskih korijena Danijel Šarić, kojemu se često u šali spočitava da je promijenio više reprezentacija negoli klubova.

Ogorčenje i revoltiranost rukometne javnosti i navijača vrlo se brzo pretočilo i na nogometni sektor, što nimalo ne čudi s obzirom na činjenicu da će 2022. u Kataru nastupiti i najbolje nogometne selekcije svijeta.

Buku je pokušao ponešto stišati predsjednik Fife Sepp Blatter. “Nacija od 2.2 milijuna stanovnika pred sobom sada ima novi veliki izazov – složiti reprezentaciju za svjetsko prvenstvo kojemu će biti domaćini. No, uvjeravam vas da se nedavni rukometni slučaj neće ponoviti 2022. godine”, kategoričan je šef nogometne organizacije.

Do Mundiala u Kataru sedam je dugih godina. Tko zna što će se i u kolikom omjeru promijeniti do tada, premda je trenutačno sigurno da će svjetska nogometna krema i dalje prije utakmica pjevati vlastitu himnu. Naime, ako igrač u karijeri odigra makar minutu za najbolju selekciju svoje države, za drugu reprezentaciju može nastupiti samo ako je minimalno pet godina igrao u ligi države u koju “prelazi”. Nogometni će navijači barem na tren – predahnuti.

Naturalizacija igrača preko noći u kontradikciji je s idejom nacionalnih sastava i takve stvari nećemo dozvoliti”, prenosi službenaFifina internetska stranica Blatterove riječi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.